Autonieuws

BMW M3 krijgt 420 pk sterke V8

Op de Autosalon van Genève was de BMW M3 Conceptcar één van de grote primeurs. Wat zich onder de motorkap van de M3 zou bevinden was onderwerp van menig discussie. BMW heeft nu de specificaties van de volledig nieuwe en hoogtoerige V8 bekend gemaakt.

BMW stapt na vijftien jaar en twee modelgeneraties M3 over op een nieuwe krachtbron. De veelgeprezen zes-in-lijn motor is meervoudig uitgekozen tot ´Engine of the Year´, maar voor BMW M GmbH was het tijd om te lat nog hoger te leggen. De nieuwe M3 zal dan ook worden aangedreven door een volledig nieuwe V8.

Hoogtoerige V8
De nieuwe achtcilinder heeft een cilinderinhoud van 3.999 cc en maakt gebruik van moderne technieken. Diverse lichtgewicht materialen zijn geleend van de V8 motor die BMW in de F1-auto gebruikt. Daardoor is een gewichtsbesparing van 15 kg gerealiseerd en weegt de krachtbron 202 kg. Verder is de motor voorzien van dubbele VANOS en individuele gaskleppen per cilinder. Het resultaat is een vermogen van 420 pk en een koppel van 400 Nm. Nog belangrijker is het feit dat er al vanaf 2.000 tpm de beschikking is over 340 Nm. Dankzij het vermogen van 420 pk weet BMW het specifiek vermogen van 100 pk per liter gemakkelijk te overschrijden.

M3 Coupé, Sedan, Touring en Cabriolet
Nog dit jaar zal de nieuwe BMW M3 op de markt komen. Het model komt eerst als Coupé op de markt maar zal later ook als Sedan, Touring en Cabriolet leverbaar worden. De M3-serie is daarmee nog nooit zo uitgebreid geweest. Uiteraard zal BMW met dit model de concurrentie aangaan met Audi (RS4) en Mercedes (C-klasse AMG).

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.