Autonieuws

Morgan LifeCar: sportauto met brandstofcel

Morgan werkt aan de ontwikkeling van een milieuvriendelijke sportauto. Onder de naam LifeCar is de Britse autofabrikant in samenwerking met diverse partners al ruim anderhalf jaar bezig met de ontwikkeling hiervan. De presentatie van een rijdende conceptcar staat gepland voor 2008.

Voor velen zal Morgan een wat stoffig imago hebben. Maar niets is minder waar. Morgan werkt momenteel namelijk aan de ontwikkeling van een hypermoderne sportauto met brandstofcel-aandrijving. In samenwerking met onder andere de Oxford University, QinetiQ (brandstofcel), BOC (tankstation) en OSCar (design) is Morgan al anderhalf jaar bezig aan dit project.

Sportauto met schone uitstoot
De opdracht en uitdaging is om een sportauto te ontwerpen en te ontwikkelen die superieure prestaties combineert met een compleet schone uitstoot. Daarbij is gekozen voor een brandstofcel aandrijving. Daarbij wordt electriciteit opgewekt door de brandstofcel en het enige dat uit de uitlaat komt is schoon water. Om de energie goed te gebruiken wordt tijden het remmen eveneens energie opgewekt.

Morgan-DNA
Uiteraard zal Morgan het onderstel, het chassis en het ontwerp verzorgen. Vooral de voorzijde van de LifeCar is dan ook duidelijk herkenbaar als een Morgan. In het voorjaar van 2008 zal Morgan een rijdend prototype presenteren op de Autosalon van Genève. Wat voor toekomstpotentieel de conceptcar heeft is onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Autonieuws
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
> Artikel lezen

Morgan EV3 Junior: tegenwoordig is alles beter

Lifestyle & design
Morgen EV3 Junior is de betere driewieler
> Artikel lezen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Autonieuws
Morgan 4/4 80th
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3Wheeler onthuld op Goodwood

Autonieuws
Morgan EV3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.