Autonieuws

Cabriolet versie van de MINI

We zaten er al een tijdje op te wachten maar dit is dan de MINI Cabriolet. MINI heeft de eerste foto´s en gegevens van de Cabriolet vrijgegeven en bovendien is een lichte facelift te zien.

De MINI is één van de zeer weinige retromodellen die echt succesvol geworden is. De klassieke kenmerken van de MINI, waar velen waardevolle herinneringen aan hebben, zijn gebleven wat een groot succes werd.

Dat succes blijft niet onopgemerkt en reden te meer voor MINI om ook de MINI Cabriolet in ere te herstellen. De Cabriolet zal er in eerste instantie komen als MINI One en als MINI Cooper, later volgt er ook een sportieve Cooper S.

De Mini Cooper is een vierpersoons cabriolet met een geheel elektrisch bedienbare softtop. Het dak is in twee delen te openen, het eerste stukje tot 40 centimeter, als een soort opendak, en de tweede stap is helemaal open. Het openen/sluiten van het dak neemt slechts 15 seconden in beslag en kan tot een snelheid van 120 km/h(!)

Speciaal aan het interieur van de MINI Cabriolet is dat het dashboard verkrijgbaar is in de kleur van de carrosserie. Behalve dat is er ook keuze voor zilver, zwart, aluminium of hout.

Behalve dat de MINI Cabriolet toch een heel andere auto is dan de dichte versie, is het ook meteen de gefacelifte versie. De ´normale´ MINI zal dit jaar een facelift ondergaan wat met de Cabriolet in principe al is vrijgegeven. Veel stelt de facelift niet voor. Het interieur is licht gewijzigd en de bumpers, grille en koplampen zijn iets anders van vorm.

De MINI Cabriolet zal op de Salon van Genève, maart 2004, zijn officiële debuut beleven. De cabrio´s zullen gebouwd worden in de BMW fabriek in Oxford (Engeland), waar ook de andere MINI-modellen worden gebouwd.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.