Autonieuws

Cadillac BLS Wagon; eerste Caddy stationwagon

Cadillac voegt eind dit jaar de BLS Wagon toe aan het modellengamma. De Cadillac BLS Wagon is de allereerste stationwagon in het 104-jarige bestaan van de Amerikaanse autofabrikant. Cadillac hoopt met de BLS Wagon een nieuwe doelgroep aan te spreken.

Cadillac heeft de BLS - maar vooral de BLS Wagon - specifiek ontworpen voor de Europese markt. Met deze allereerste stationwagon van Cadillac denkt de Amerikaanse autofabrikant veel succes te gaan behalen. Onderhuids is de BLS nagenoeg identiek aan de Saab 9-3 (Sport Estate), maar ook in het ontwerp is dat terug te zien. Ondanks deze basis heeft het internationale designteam onder leiding van Ed Welburn er alles aan gedaan om de BLS Wagon een kenmerkend Cadillac-gezicht te geven. De V-vormige verchroomde grille en de verticale koplampen zijn typerend voor Cadillac. Ook aan de achterzijde - en vooral in de achterruit - is deze lijn terug te zien.

Veelzijdigheid
Ondanks dat er over de afmetingen nog geen informatie beschikbaar is geeft Cadillac aan dat de veelzijdigheid belangrijk is geweest bij de ontwikkeling van dit model. Met de 9-3 als basis kunnen we er vanuit gaan dat de bagageruimte ongeveer 400 - 450 liter inhoud heeft. Uiteraard zijn de banken neerklapbaar voor meer ruimte.

Motorengamma en uitrusting
Net als de BLS sedan is ook de Wagon leverbaar met zaken als een Bose audiosysteem, een DVD-navigatiesysteem met touchscreen, een Bluetooth-systeem voor de telefoon en een met leer bekleed interieur. Het motorengamma van de voorwielaangedreven BLS Wagon komt eveneens overeen met de sedan. De basis wordt gevormd door de 1.9 liter dieselmotor met een vermogen van 150 pk. Daarna volgen twee varianten van de 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor met een vermogen van respectievelijk 175 en 210 pk. De top van het BLS-gamma wordt gevormd door de 255 pk sterke 2.8 liter V6. Er is de keuze uit een handgeschakelde zesbak of uit een 5- of 6-traps automaat.

Eind 2007 bij de Cadillac-dealers
In het vierde kwartaal van 2007 zal de Cadillac BLS Wagon bij de dealers staan. De prijzen zijn nog niet bekend maar zullen beginnen bij ongeveer 39.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?

Spyshots
Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?
> Artikel lezen

Cadillac BLS tijdelijk flink goedkoper

Autonieuws
Cadillac BLS tijdelijk flink goedkoper
> Artikel lezen

Prijzen Cadillac XT5 en CT6 bekend gemaakt

Autonieuws
Prijzen Cadillac XT5 en CT6 bekend gemaakt
> Artikel lezen

Nieuwe president, nieuwe Beast. Dit is 'em!

Autonieuws
Nieuwe president, nieuwe Beast
> Artikel lezen

Cadillac CT6 V-Sport hapt naar M5 & co

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.