Autonieuws

Tata Elegante

Tata Elegante Concept: geschikt voor Europa

Tata heeft in Genève de conceptcar Elegante onthuld. De Indiase autofabrikant geeft met deze conceptcar de toekomstige designrichting van Tata aan. Volgens de fabrikant is de conceptcar zo ontwikkeld dat deze voldoet aan de Europese regelgeving. Dat betekent dat Tata ook naar Europa kijkt.

Tata Elegante Concept: geschikt voor Europa
Tata Motors Limited werd in 1945 opgericht. In de tientallen jaren die daarna volgden is Tata uitgegroeid tot de grootste autofabrikant van India. Met een enorme doelgroep in het thuisland wist Tata wereldwijd (maar vooral in India) maar liefst 4 miljoen auto´s te verkopen. Vooral door de opkomst van de Zuid-Koreaanse en Chinese merken in Europa is ook Tata geprikkeld om op ons continent zaken te gaan doen. De Elegante is een voorbode van een compleet nieuwe modellengamma van Tata.

Opvolger voor de Indigo
De Tata Elegante Concept is gebouwd op een nieuw platform en is groter dan de Indigo. De conceptcar is dan ook een voorbode van een opvolger voor de Indigo. De conceptcar heeft een lengte van 4.48 m, een breedte van 1.74 m en een hoogte van 1.47 m. De wielbasis van 2.52 m moet zorgen voor veel interieurruimte. Aan de voorzijde heeft de Elegante een kenmerkend front met een brede grille en langgerekte koplampunits. De achterzijde doet sterk denken aan de Lancia Thesis en oogt daardoor ´elegant´.

Indrukwekkende uitrusting
Dat we Tata serieus moeten nemen valt vooral op als we kijken naar de uitrusting van de conceptcar. Tata heeft de auto voorzien van zaken als Xenon- en LED-verlichting, parkeersensoren vóór en achter, regen- en lichtsensor, climate control, cruise control en een uitgebreid pakket aan veiligheidsvoorzieningen. Zo omvat de veiligheidsuitrusting zaken als front- en zij-airbags, gordijnairbags, anti-whiplash hoofdsteunen, ABS en zelfs ESP.

Motorengamma
Onder de motorkap is plaats voor viercilinder motoren variërend van 1.4 - 2.0 liter. Daarbij spreekt Tata zelfs over een compacte V6-motor en een dieselmotor. Het vermogen varieert daarbij van 90 - 200 pk.

Europese veiligheidseisen
Zoals gezegd is de auto ontwikkeld om ook te voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Daarmee geeft Tata al aan dat de auto heel goed in Europa op de markt zou kunnen komen. Als tegenhanger van de Dacia Logan bijvoorbeeld?
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tata Elegante Concept: geschikt voor Europa
Tata Elegante Concept: geschikt voor Europa
Tata Elegante Concept: geschikt voor Europa
Tata Elegante Concept: geschikt voor Europa

Zoeken

Merk- & modeldossiers