Autonieuws

Brilliance BS4

Brilliance BS4 komt eind 2007 naar Europa

Brilliance heeft in Genève de compacte sedan BS4 gepresenteerd. Samen met drie andere modellen heeft Brilliance in Genève het startschot gegeven voor een offensief op de Europese markt. Vooral van de BS4 wordt veel verwacht. In China is het model inmiddels een best-seller.

Brilliance BS4 komt eind 2007 naar Europa
De Chinese autofabrikant Brilliance lijkt een grote kanshebber om serieus zaken te gaan doen in Europa. Met de eerder gepresenteerde BS6 en de in Genève gepresenteerde Europese BS4 gaan de Chinezen het in ons continent proberen. De BS4 werd in China al in 2006 gepresenteerd en in datzelfde jaar verkocht de fabrikant maar liefst 36.000 exemplaren van de sedan. Voor de Europese markt is het model aangepast en eind 2007 zal Brilliance de BS4 bij de dealers binnenrijden. Voor de distributie in Europa is HSO Motors Europe verantwoordelijk.

Giugiaro
Voor het ontwerp van de BS4 heeft Brilliance de hulp ingeroepen van de Italiaanse meesterontwerper Giugiaro. De 4.56 m lange sedan ziet er hierdoor keurig uit. Volgens Brilliance kan het model prima de concurrentie aangaan met auto´s als de Opel Vectra en Ford Focus (sedan).

Twee 1.8 liter benzinemotoren
Brilliance gaat de BS4 leveren met een tweetal 1.8 liter viercilinder benzinemotor. De eerste is een atmosferische 1.8 met een vermogen van 136 pk en een koppel van 165 Nm. De topsnelheid van dit model ligt op 185 km/h. De tweede variant is een turboversie van diezelfde 1.8. Deze motor is goed voor een vermogen van 170 pk en een koppel van 235 Nm. Met de turbomotor onder de kap accelereert de BS4 in 11,4 seconden naar 100 km/h en wordt een topsnelheid van 210 km/h behaald. Het onderstel is volgens de Chinezen afgestemd op de Europese consument. Voor de afstelling hiervan is de hulp ingeroepen van niemand minder dan Porsche.

Uitrusting
Standaard is elke BS4 voorzien van zaken als metallic lak, airco, parkeersensoren, elektrische ramen, radio/CD-speler en lichtmetalen wielen. Het ´deluxe´ pakket vertegenwoordigt zaken als lederen bekleding, climate control, een elektrisch schuif-/kanteldak en een radio/CD-/MP3-speler. Het ´deluxe´ pakket is standaard op de 1.8 turbo.

Eind 2007 in Europa
Vanaf eind 2007 zal de Brilliance BS4 bij de dealers staan. In Nederland zal het Belgische Cardoen het dealerschap op zich nemen. De prijzen zullen lager liggen dan menig Koreaanse autofabrikant, maar Brilliance wil volgens eigen zeggen geen prijsstunter zijn. Het lijkt erop dat de Chinezen het zeer serieus nemen en vooral voor prijs/kwaliteit gaan.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers