Autonieuws

Dacia Logan MCV

Heuliez Edelweiss: zevenpersoons cabrio/pickup

Heuliez heeft in Parijs de opvallende Dacia Logan MCV ´Edelweiss´ onthuld. De conceptcar is een multifunctionele Logan MCV die in een handomdraai is om te bouwen van een zevenpersoons stationwagon naar een zevenpersoons cabriolet of zelfs een pickup-achtig model.

Heuliez Edelweiss: zevenpersoons cabrio/pickup
De Franse carrosseriebouwer Heulliez is onder meer producent van de dakconstructie van de Opel Tigra TwinTop. Maar Heulliez wil laten zien tot meer in staat te zijn. De Fransen lieten in Genève dan ook een conceptcar zien die is gebaseerd op de Dacia Logan MCV. Speciaal voor de gelegenheid werd het dak van de auto gehaald en vervangen door een stoffen exemplaar. Deze is geheel elektrisch te bedienen en maakt het daardoor mogelijk de Logan MCV om te toveren in een zevenpersoons cabrio.

Zeven-, vijf- of tweepersoons
Maar de Heuliez Edelweiss - zoals de conceptcar officieel heet - biedt meer mogelijkheden. Behalve aanpassingen aan het dak werd ook de achterzijde gewijzigd. De achterklep bestaat voortaan uit twee delen in plaats van uit twee deurtjes. Het onderste deel scharniert naar beneden en kan volledig worden uitgeklapt. Hierdoor ontstaat een grote laadklep die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een quad, een jetski of een minibike naar binnen te rijden. Doordat de Logan gemakkelijk is om te toveren van een zevenzits stationwagon, naar een vijf of zelfs tweepersoons auto biedt de conceptcar vele mogelijkheden.

Actieve levensstijl
Volgens Heuliez is de Edelweiss uitermate goed geschikt voor mensen met een actieve levensstijl. De conceptcar is multifunctioneel en zou voor bijvoorbeeld windsurfers of quad-liefhebbers een prima auto zijn, aldus de Franse carrosseriebouwer dan.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Dacia-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Heuliez Edelweiss: zevenpersoons cabrio/pickup
Heuliez Edelweiss: zevenpersoons cabrio/pickup
Heuliez Edelweiss: zevenpersoons cabrio/pickup

Zoeken

Merk- & modeldossiers