Autonieuws

Lada C concept

Lada presenteert conceptcar C

Lada heeft in Genève de conceptcar C onthuld. De voor Lada-begrippen sportief vormgegeven C is een driedeurs hatchback. De auto staat op een compleet nieuw platform en Lada heeft grote plannen met de conceptcar.

Lada presenteert conceptcar C
Volgens Lada oogt de conceptcar snel en sportief. Zeker voor Lada-begrippen zijn dat nieuwe kenmerken voor een auto. Maar de Russen hebben dan ook grote plannen met het model. Deze C conceptcar staat namelijk model voor een compleet nieuwe serie Lada’s. Daarbij staan sportiviteit en dynamiek hoger in het vaandel dan ooit.

C-segment
De 4.20 m lange, 1.83 m brede en 1.55 m hoge C is een driedeurs hatchback. Niets aan de auto doet ons denken aan een Lada. De achterzijde heeft zelfs wel iets weg van een Volvo C30. Volgens Lada staat de naam C voor C-class (C-segment), Concept en Coupé.

Complete modelserie
Behalve deze driedeurs hatchback zal Lada in de nabije toekomst ook met een sedan, vijfdeurs hatchback, stationwagon, MPV en zelfs een cross-over van de C komen. Lada wil duidelijk maken dat het merk het over een compleet andere boeg wil gooien.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Lada presenteert conceptcar C
Lada presenteert conceptcar C
Lada presenteert conceptcar C

Zoeken

Merk- & modeldossiers