Autonieuws

Honda Small Hybrid Sports Concept

Honda Small Hybrid Sports Concept

Volgens Honda hoeft de hybride-auto van de toekomst helemaal niet het einde van het sportwagentijdperk te betekenen. De Small Hybrid Sports Concept combineert milieuvriendelijke technologie met opwindende prestaties.

Honda Small Hybrid Sports Concept

Het studiemodel is gebouwd op het platform van een compacte auto met voorwielaandrijving. In de neus ligt een Honda IMA viercilinder benzinemotor, gekoppeld aan een elektromotor. Het vermogen wordt via een CVT-transmissie naar de wielen doorgegeven. We moeten de fabrikant voorlopig alleen op zijn woord geloven, want de technische gegevens en prestaties zijn niet bekend. Om een lage rolweerstand te verkrijgen, is de Small Hybrid Sports Concept op smalle (165 breed) banden met wielen in de maat 20-inch gezet. De lengte van de auto bedraagt precies 4 meter, de hoogte 1,27 meter en de breedte 1,76 meter. Buitenspiegels zijn vervangen door digitale camera’s om een betere luchtweerstand te genereren.

Glazen dak
De tweedeurs coupé valt op door de korte overhang voor en achter en de nauw aansluitende wielkasten. In het front zien we overduidelijk bepaalde karaktertrekken van de Civic. Vloeiende lijnen typeren het studiemodel dat in het Europese R&D-center in het Duitse Offenbach ontwikkeld is. De voorruit loopt door tot achter de hoofdruimte en gaat over in een glazen dak. Kijken we naar de achterzijde dan zien we in het midden een verlicht vlak met ‘Small Hybrid Sports’-opschrift dat achter een glazen venster is aangebracht.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Honda Small Hybrid Sports Concept

Zoeken

Merk- & modeldossiers