Autonieuws

Honda Small Hybrid Sports Concept

Volgens Honda hoeft de hybride-auto van de toekomst helemaal niet het einde van het sportwagentijdperk te betekenen. De Small Hybrid Sports Concept combineert milieuvriendelijke technologie met opwindende prestaties.

Het studiemodel is gebouwd op het platform van een compacte auto met voorwielaandrijving. In de neus ligt een Honda IMA viercilinder benzinemotor, gekoppeld aan een elektromotor. Het vermogen wordt via een CVT-transmissie naar de wielen doorgegeven. We moeten de fabrikant voorlopig alleen op zijn woord geloven, want de technische gegevens en prestaties zijn niet bekend. Om een lage rolweerstand te verkrijgen, is de Small Hybrid Sports Concept op smalle (165 breed) banden met wielen in de maat 20-inch gezet. De lengte van de auto bedraagt precies 4 meter, de hoogte 1,27 meter en de breedte 1,76 meter. Buitenspiegels zijn vervangen door digitale camera’s om een betere luchtweerstand te genereren.

Glazen dak
De tweedeurs coupé valt op door de korte overhang voor en achter en de nauw aansluitende wielkasten. In het front zien we overduidelijk bepaalde karaktertrekken van de Civic. Vloeiende lijnen typeren het studiemodel dat in het Europese R&D-center in het Duitse Offenbach ontwikkeld is. De voorruit loopt door tot achter de hoofdruimte en gaat over in een glazen dak. Kijken we naar de achterzijde dan zien we in het midden een verlicht vlak met ‘Small Hybrid Sports’-opschrift dat achter een glazen venster is aangebracht.

Gerelateerde artikelen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept

Autonieuws
Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.