Autonieuws

Mitsubishi Outlander V6-Concept

Mitsubishi heeft in Genève de Outlander V6-Concept onthuld. De conceptcar die gebaseerd is op de Outlander is feitelijk gezien niets bijzonders. Het is de compleet nieuwe V6 die de aandacht op zich neemt.

Mitsubishi presenteerde in 2002 de Pajero Evo 2+2 conceptcar op de Autosalon van Genève. Tijdens de onthulling liet Mitsubishi weten dat de conceptcar model zou staan voor een compleet nieuwe SUV van de Japanners. En dat is geen loze belofte geweest. Recentelijk kwam de Outlander op de markt, en die is duidelijk gebaseerd op de Pajero Evo 2+2. Nu staat er in Genève wederom een conceptcar. Ditmaal is de productierijpe Outlander weer omgebouwd tot een conceptcar.

Mat-grijze
De Outlander V6-Concept dankt zijn bijzondere uitstraling aan de mat-grijze metallic lak, het witte dak en de witte accenten. Maar ook de 18 inch lichtmetalen wielen en de bijzondere koplampen maken de V6-Concept bijzonder. Al deze stylingkenmerken zijn overigens deels overgenomen van de conceptcar uit 2002.

3.0 liter V6
Het nieuws vinden we onder de motorkap. Daar ligt een compleet nieuwe 3.0 liter V6 benzinemotor. Over het vermogen en de prestaties is niets bekend, maar Mitsubishi laat weten dat de kans groot is dat we de motor binnenkort in de Outlander zullen zien verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Mitsubishi Outlander PHEV

Autotests
Mitsubishi Outlander PHEV
> Artikel lezen

Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander (PHEV)

Autonieuws
Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander

Autonieuws
Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Hogere prijs voor vernieuwde Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.