Autonieuws

Volkswagen Phaeton licht gefacelift

Volkswagen grijpt de facelift van de Phaeton aan om vooral nieuwe technische snufjes te introduceren. En natuurlijk niet te vergeten een nieuwe V6 TDI-motor, die al aan de Euro-5 emissienormen van 2009 voldoet. Qua uiterlijke wijzigingen blijft het bij opnieuw gestileerde koplampen met LED-dagrijverlichting en hier en daar een toegevoegd chromen stripje.

Meer vermogen, gelijk verbruik
Volkswagen claimt de eerste fabrikant te zijn met een V6 turbodieselmotor die al voldoet aan de zeer strenge emissienormen van 2009. De krachtbron beschikt over de nieuwste generatie commonrail techniek en levert 233 pk. Dat is 8 pk meer dan zijn voorganger, maar qua vermogen gelijk aan de 3,0 liter dieselmotor die Audi in zijn modellen gebruikt. Ondanks het gestegen vermogen neemt het verbruik niet toe. De motor heeft een CO2-uitstoot van 259 g/km, dat in dit segment zeer laag genoemd mag worden. Standaard is 4Motion vierwielaandrijving. De Phaeton V6 TDI topt 236 km/u. Wie liever een benzinemotor in het vooronder van het gefacelifte vlaggenschip wenst kan kiezen uit een V6, V8 of W12 oplopend in vermogens van 241 tot 450 pk.

Nog meer techniek aan boord
Behalve de nieuwe TDI-motor komt Volkswagen met een aantal nieuwe technische voorzieningen die nog niet eerder op de Phaeton te bestellen waren. We noemen Adaptive Cruise Control (ACC) met een Follow-to-Stop functie, Front- en Side Assist (Lane Warning Departure System) en een DVD-navigatiesysteem met meer mogelijkheden. Het Front Assist systeem reduceert de remweg aanzienlijk en probeert frontale aanrijdingen zoveel mogelijk te voorkomen met behulp van een radar in de grille. Wanneer de afstand tussen je voorganger te klein wordt, bereiden de remmen zich alvast voor op een stevige ingreep. Ze worden dus als het ware op scherp gezet, nog voordat je daadwerkelijk gaat remmen. Deze sensor werkt overigens ook nauw samen met de ACC om de auto in bijvoorbeeld een file volledig tot stilstand te laten komen.

Gerelateerde artikelen

‘Volkswagen Phaeton sterker uit de strijd’

Autonieuws
‘Volkswagen Phaeton sterker uit de strijd’
> Artikel lezen

Volkswagen Phaeton houdt het voor gezien

Autonieuws
Volkswagen Phaeton houdt het eindelijk voor gezien
> Artikel lezen

Radio-ontvangst van CD-kwaliteit in Volkswagens

Autonieuws
Radio-ontvangt van CD-kwaliteit in Volkswagens
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Phaeton wederom uitgesteld

Autonieuws
> Artikel lezen

VW kiest voor Up! op IAA en niet nieuwe Phaeton

Autonieuws
VW kiest voor Up! op IAA en niet nieuwe Phaeton
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.