Autonieuws

Uitgelekt: Opel Gran Turismo Coupé Concept

Opel´s grote verrassing voor Genève is deze Gran Turismo Coupé conceptcar. Helaas voor Opel zijn de eerste foto´s van de conceptcar vroegtijdig op internet beland. Ondanks dat maakt het de conceptcar niet minder spannend.

Opel gaat het met de nieuwe Vectra over een andere boeg gooien. De over het algemeen behouden vormgegeven Vectra wordt een sportieve sedan. Deze Gran Turismo Coupé conceptcar is een voorbode van het nieuwe model dat in 2008 op de markt zal komen. Om de ommekeer extra te benadrukken zal de naam Vectra verdwijnen en kiest Opel vermoedelijk voor Insignia. Daarmee verwijst Opel naar een eerder gepresenteerde conceptcar.

300 pk sterke V6
De Gran Turismo Coupé conceptcar is zoals gezegd een voorbode van de opvolger van de Vectra. Maar het is ook een voorbode voor een nieuwe coupé. De sportief gelijnde conceptcar wordt aangedreven door een 300 pk sterke 2.8 liter V6 die is afgeleid van de motor uit de Vectra OPC. Door het vermogen over te brengen op alle vier de wielen is een prima wegligging gegarandeerd.

Meer details volgen spoedig
Opel zal de Gran Turismo Coupé conceptcar officieel onthullen op de Autosalon van Genève. Tegen die tijd weten we meer details.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019

Spyshots
Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.