Autonieuws

Mini Cooper S John Cooper Works: 192 pk

John Cooper Works komt met een sportpakket voor de Mini Cooper S. Naast de diverse sportieve accessoires in de vorm van bumpers, spoilers en wielen levert John Cooper Works ook motortuning. De 1.6 liter turbomotor levert daardoor een vermogen van 192 pk.

Nog steeds is de Mini een absolute blikvanger. Maar dat wordt alleen maar verder versterkt wanneer er gekozen wordt voor dit aërodynamische sportpakket. Aan de voorzijde is het de bumper die direct de aandacht vraagt. Het exemplaar dat John Cooper Works monteert heeft een flinke luchtinlaat en zwart gaas in de grille. Ook de groter uitgevallen mistlampen trekken de aandacht. En wat te denken van de carbon luchtinlaat in de motorkap. Aan de zijkant zijn het de 18 inch lichtmetalen wielen (€ 2.081) en de zijskirts die de auto een sportievere look geven. De skirts zijn net vóór de achterwielen voorzien van een luchtinlaat. Aan de achterzijde monteert John Cooper Works eveneens een nieuwe bumper. De strip boven de kentekenplaat langs en de spiegelkappen (€ 282,-) zijn in carbon uitgevoerd. Om het geheel af te ronden kan op het dak een flinke vleugel (€ 638,-) worden gemonteerd.

Carbon en alcantara
Behalve het exterieur heeft John Cooper Works ook het interieur niet ongemoeid gelaten. Dat begint al met het instappen wanneer de sierlijsten op de dorpels (indien gewenst met verlichting) in het oog springen. Wanneer er vervolgens plaats wordt genomen wordt je lichaam omsloten door heerlijke kuipstoelen (€ 2.650,-). De vloermatten zijn uit te voeren in een racevlag-design. Wanneer de motor gestart wordt en het stuur wordt vastgepakt valt op dat het sportstuurwiel (€ 363,-) is bekleed met een combinatie van Alcantara en carbon inlegdelen. Dat laatste materiaal zien we ook weer terug op het dashboard, de versnellingspook en de handremhendel.

Motortuning Mini Cooper S
Standaard levert de 1.6 liter turbomotor uit de Cooper S al een slordige 175 pk. Dankzij John Cooper Works is dat vermogen opgeschroefd naar 192 pk. Het koppel bedraagt 250 Nm en is dankzij een overboost tijdelijk tot 270 Nm op te stuwen.

Leverbaar via de dealer
Op dit moment zijn de accessoires van John Cooper Works voorbehouden aan het in- en exterieur van de New Mini. Al deze accessoires zijn leverbaar via de Mini-dealer. De prijs van het aerodynamica-pakket bedraagt € 1.575,- en bestaat onder meer uit de voor- en achterbumper, de zijskirts en de zwarte luchtinlaat. Alle andere accessoires zijn los verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.