Autonieuws

Vernieuwde Jaguar XJ gepresenteerd

De Jaguar XJ heeft een grondige facelift ondergaan. De uiterlijke wijzigingen van de XJ zijn de belangrijkste kenmerken van het nieuwe model. De Jaguar XJ kreeg behalve een nieuw front ook een gewijzigde achterzijde en een licht aangepast interieur.

De in 2003 gepresenteerde Jaguar XJ is in diverse opzichten vernieuwd. Het meest opvallend aan de facelift is het nieuwe en karakteristieke front. De nieuwe voorbumper is voorzien van een gewijzigde honingraatgrille en een randje chroom accentueert de luchtinlaat. Tevens werd de grille opnieuw getekend en kreeg de XJ ´Power vents´ in de zijschermen. De nieuwe buitenspiegels zijn voortaan voorzien van richtingaanwijzers en aan de achterzijde zien we een licht gewijzigde bumper en een spoilertje op de kofferbak.

Nieuwe stoelen
Het interieur is slechts in detail aangepast. De meest belangrijke wijziging binnenin is de komst van nieuwe stoelen die meer comfort en steun moeten bieden. Bovendien zijn de stoelen niet alleen voorzien van stoelverwarming, maar optioneel ook leverbaar met stoelventilatie. Verder werd het Bluetooth-telefoonsysteem aangepast. Dit biedt nu de mogelijkheid om maximaal vijf mobiele telefoons te koppelen aan de carkit. Door de toepassing van extra isolatie en vernieuwde zijruiten (gelaagd) is het geluidsniveau in het interieur nog verder teruggedrongen.

Motorengamma XJ
Het motorenaanbod van de Jaguar XJ is ongewijzigd gebleven. Jaguar levert één diesel en vier benzinemotoren voor de XJ. Het instapmodel is de 2.7 V6 bi-turbo dieselmotor met een vermogen van 204 pk en een koppel van 435 Nm. Daarna zien we de 3.0 liter V6 (240 pk), de 3.5 liter V8 (262 pk) en de 4.2 liter V8 (224 pk). Het absolute topmodel is de Supercharged Jaguar XJR die met een 4.2 liter V8 maar liefst 400 pk op het asfalt brengt. Met deze 400 pk sterke achtcilinder onder de kap weet de XJ in 5,3 seconden naar 100 km/h te sprinten en een begrensde topsnelheid van 250 km/h te behalen.

Prijzen XJ
De vernieuwde Jaguar XJ is vanaf heden leverbaar. De prijzen beginnen bij € 93.300,- voor de Standard Wheelbase en € 96.600,- voor de Long Wheelbase.

Gerelateerde artikelen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.