Autonieuws

Lancia Ypsilon Sport by MomoDesign

Lancia brengt een in samenwerking met MomoDesign ontwikkelde Ypsilon Sport op de markt. De Ypsilon by MomoDesign is ontworpen in samenwerking met het Italiaanse industrieel designbureau en is een vervolg op een eerdere samenwerking. Sportiviteit voert bij de Ypsilon MomoDesign de boventoon.

De vorige generatie van de Ypsilon was ook al leverbaar in een MomoDesign-uitvoering. Na de recente facelift van de Ypsilon hebben de ontwerpers van Lancia en MomoDesign de handen opnieuw ineengeslagen. Het resultaat is deze nieuwe Lancia Ypsilon by MomoDesign. Sportiviteit is in het ontwerp leidend geweest, want de kleinste Lancia heeft een sportief tintje gekregen. Zoals we bij Lancia al vaker hebben gezien is de carrosserie uitgevoerd in twee kleuren. Het grootste deel is gespoten in een diepzwarte lak en het dak, de achterklep en de spiegels hebben een donkergrijze kleur gekregen. De grille, de handgrepen en het Multijet-logo op de kofferklep zijn uitgevoerd in een donkere aluminiumkleur. Verder verraden de 16 inch lichtmetalen wielen, de MomoDesign-logo´s op de B-stijl en de getinte zijruiten zijn sportievere karakter.

Zwart leer
Ook binnenin is deze sfeer terug te zien. De bekleding is donker van kleur en zowel het stuurwiel als de pookknop zijn bekleed met zwart leer. De stoelen zijn standaard bekleed met stof, maar optioneel is leer leverbaar. Hierbij is dan het MomoDesign-logo in de stoelen verwerkt.

Drie motoren voor de Ypsilon
Lancia levert de Ypsilon by MomoDesign met twee dieselmotoren en één benzinekrachtbron. Het instapmodel is de 95 pk sterke 1.4 liter benzinemotor. Daarna zien we een 90 pk sterke variant van de 1.3 Multijet en een 105 pk sterke variant van deze dieselmotor.

Uitrusting Ypsilon MomoDesign
De uitrusting van de Ypsilon by MomoDesign bestaat standaard uit zaken als een radio/CD-speler, follow-me-home verlichting, centrale vergrendeling met afstandsbediening en elektrische ramen en spiegels. ABS met EBD, vier airbags en ESP behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Optioneel levert Lancia de Ypsilon met een gescheiden climate control, Blue&Me-systeem en tal van andere opties. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Nieuwslawine Lancia begint met nieuwe Ypsilon

Autonieuws
Nieuwslawine Lancia begint met nieuwe Ypsilon
> Artikel lezen

Lancia zet bijgepunte Ypsilon in de schijnwerpers

Autonieuws
Lancia zet bijgepunte Ypsilon in de schijnwerpers
> Artikel lezen

Afgeronde prijs voor nieuwe Lancia Ypsilon

Autonieuws
Afgeronde prijs voor nieuwe Lancia Ypsilon
> Artikel lezen

MomoDesign-edities Lancia Ypsilon & Delta

Autonieuws
MomoDesign-edities Lancia Ypsilon & Delta
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.