Autonieuws

Gumpert Apollo: 800 pk sterke geweldenaar

Sportautofabrikant Gumpert presenteert een nog krachtigere versie van de Apollo. De Gumpert Apollo Sport - die debuteert in Genève - heeft onder de motorkap een geblazen achtcilinder liggen die goed is voor een vermogen van 800 pk.

De Duitse sportautofabrikant Gumpert is nog maar relatief jong. In 2006 presenteerde Gumpert hun allereerste sportauto in de vorm van de Apollo. De supersnelle en bijzonder vormgegeven sportauto was een grote verrassing in Genève. In de jaren daarvoor is de auto ontwikkeld van een wild idee naar een 1:4 schaalmodel en vervolgens naar een productierijp exemplaar. Verantwoordelijk voor dit nieuwe sportautomerk zijn Roland Gumpert (voormalig medewerker bij Audi Sport) en Roland Mayer (eigenaar van tuner MTM).

360 km/h
Waar de 650 pk sterke Apollo al garant stond voor de meest adembenemende prestaties wist de autofabrikant de lat nog wat hoger te leggen. De toevoeging Sport in de naam staat namelijk voor een toename van 150 pk aan vermogen. Daarmee komt de achtcilinder bi-turbo op een maximaal vermogen van 800 pk(!). Daarmee is het mogelijk om met de slechts 1.200 kg zware Apollo Sport in 3 seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt op 360 km/h.

Alcantara interieur
Wie denkt dat dit soort prestaties gepaard gaan met een Spartaans interieur komt voor een aangename verrassing te staan bij het openen van het portier. Het interieur is grotendeels bekleed met alcantara en we zien zaken als climate control, een radio/CD-speler, navigatiesysteem en een achteruitrijcamera.

Prijs
De Gumpert Apollo Sport kost in Duitsland € 299.500,- inclusief belasting.

Gerelateerde artikelen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.