Autonieuws

Mercedes S 600 Guard Pullman

Mercedes komt met een verlengde en gepantserde S-klasse limousine op de markt. De S 600 Guard Pullman is gebaseerd op de verlengde S 600 en is voorzien van zware bepantsering. Bovendien is de limousine voorzien van alle denkbare luxe en een krachtige twaalfcilinder benzinemotor.

Mercedes heeft een lange traditie als het gaat om verlengde modellen op basis van haar topmodellen. Al tientallen jaren heeft de Duitse autofabrikant een samenwerking met het Amerikaanse Pullman. De eerste verlengde en (toen al) gepantserde limousine kwam in 1928 op de markt. De limousine was gebaseerd op de W08/460 Nürburg. Het model werd gevolgd door de 770 K die onder andere door de Japanse keizer Hirohito werd besteld. In de afgelopen tientallen jaren bestelden diverse hoogwaardigheidsbekleders en supersterren een Pullman-model.

Super-de-luxe
In 2008 komt Mercedes met een nieuwe limousine onder de naam Pullman. Het model is technisch grotendeels gebaseerd op de S 600 Guard, maar dan langer en vooral nog veel luxueuzer. Dankzij de verlenging van de S-klasse heeft de S 600 Guard Pullman vooral voor de achterinzittenden veel meer ruimte. De vier afzonderlijke stoelen zijn tegen over elkaar opgesteld. Dankzij aanpassingen aan het dak hebben de inzittenden meer hoofdruimte. Om de vier passagiers van de bestuurder en eventueel voorpassagiers te scheiden is er een wand geplaatst. Luxueuze voorzieningen zijn er in elke denkbare vorm. Behalve de vier elektrisch verstelbare stoelen genieten de inzittenden van de mogelijkheid om TV, DVD of video te kijken. Bovendien is het mogelijk om toegang te krijgen tot het internet of de e-mail en zijn een fax en telefoon geïnstalleerd. Uiteraard ontbreken een koelkast en champagnebar eveneens niet.

B6/B7 bepantsering
Om de inzittenden een maximale bescherming te bieden is de S 600 Guard Pullman voorzien van de B6/B7 bepantsering. Deze hoogste vorm van bepantsering beschermt de inzittenden tegen een (terroristische) aanval van buitenaf. Daarbij valt te denken aan vuurwapens, maar ook aan granaten en andere explosieven. De bescherming is mogelijk gemaakt dankzij gelaagd en kogelvrij glas, een bepantserde carrosserie, een speciale brandstoftank en speciale anti-lek banden van Michelin. Maar bij alleen bepantsering van de auto heeft Mercedes het niet gelaten. Er zijn meer maatregelen getroffen om de inzittenden te beschermen. Zo is er een intern ventilatiesysteem gemonteerd. Wanneer sensoren buiten de auto detecteren dat er (giftige) gassen vrij komen wordt de climate control afgesloten en komt er geen lucht meer van buiten. Een compressor in de auto zorgt dan voor aanvoer van frisse lucht. Wanneer de auto ondanks alle maatregelen toch vlam begint te vatten is er een blussyteem dat het vuur automatisch kan doven. Optioneel levert Mercedes een paniekalarm. Dit kan worden geactiveerd van in de auto en geeft met akoestische en visuele signalen aan dat er gevaar dreigt. Via een intercom kunnen de inzittenden communiceren met eventuele criminelen buiten de auto. Tot slot behoren een camerasysteem, gordijntjes voor de zijruiten en verwarmbare zijramen tot de mogelijkheden. Uiteraard kan Mercedes naar wens diverse andere maatregelen treffen.

V12
Het toegenomen wagengewicht vraag om een krachtige motor. Vandaar ook dat de limousine wordt aangedreven door een 517 pk sterke biturbo V12 benzinemotor. De motor meet een inhoud van 5.5 liter en ontwikkelt een koppel van 830 Nm. De krachtige twaalfcilinder moet het mogelijk maken om in gevaarlijke situaties zeer snel te kunnen handelen.

2008
Eind 2008 zullen de eerste exemplaren van de Mercedes S 600 Guard Pullman door klanten in ontvangst worden genomen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.