Autonieuws

Hyundai I30: Productie van de Arnejs

Hyundai presenteert in Genève een belangrijke primeur. De Hyundai I30 is het productiemodel van de Arnjes conceptcar en had een grote verrassing moeten zijn. Helaas voor Hyundai liggen de foto´s van de I30 inmiddels op straat.

In het najaar van 2006 presenteerde Hyundai in Parijs de Arnejs conceptcar. De vijfdeurs hatchback was duidelijk een voorbode voor een nieuw model van de Zuid-Koreanen. Hyundai maakte dan ook al snel bekend dat dit model in 2007 in productie zou gaan. Maar in plaats van Arnejs zou er voor een andere naam worden gekozen. Inmiddels is bekend dat de Arnejs in zijn productiegedaante tot I30 wordt omgedoopt.

Concurrent in de Golf-klasse
Net als de Kia Cee´d - waarop de I30 is gebaseerd - gaat het model zich sterk maken in de Golf-klasse. Met een uitgebreid motorenaanbod en een scherpe prijsstelling moet de I30 klanten weten te overtuigen van de kwaliteiten van de Zuid-Koreanen.

Meer informatie volgt
Op de Autosalon van Genève zal Hyundai de auto officieel onthullen. Dan worden ook de specificaties en verdere details bekend gemaakt. Later volgen nog een stationwagon, een driedeurs hatchback en een Coupé-Cabriolet.

Gerelateerde artikelen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.