Autonieuws

Maserati GranTurismo

Maserati GranTurismo lost de Coupé af

Maserati komt met de GranTurismo, een opvolger voor de inmiddels bijna 10 jaar oude Coupé. De GranTurismo heeft de kenmerkende Maserati-lijnen verpakt in een moderner jasje. Onder de motorkap ligt een 405 pk sterke 4.2 liter V8 die de GranTurismo sportieve prestaties geeft.

Maserati GranTurismo lost de Coupé af
In 1998 kwam Maserati met de 3200 GT op de markt. Het model onderging in 2002 een facelift en de naam werd simpelweg in Maserati Coupé veranderd. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder en heeft Maserati de opvolger klaar staan. Want ondanks zijn tijdloze uitstraling is ook de Coupé aan veroudering onderhevig.

GranTurismo
De nieuwe Maserati Coupé krijgt de naam GranTurismo. Daarmee haalt Maserati het verleden weer naar boven, want de naam is door de Italianen in het verleden ook gebruikt. Overigens is er verder geen enkele andere verwijzing naar het verleden. Dat betekent echter niet dat de GranTurismo geen echte Maserati is. De GranTurismo is een moderne, sportieve en tevens elegante sportauto. De grille en de luchtroosters in de zijschermen zorgen voor een familieband met de Quattroporte. Opvallend is het design van de lichtmetalen wielen, maar ook de scherpe koplampen springen in het oog. De voorzijde oogt dankzij deze koplampen en de grote grille lekker agressief.

2+2
In het interieur is plaats voor vier inzittenden. Dat maakt de GranTurismo volgens Maserati tot een echte 2+2. Uiteraard wordt het interieur gekenmerkt door prachtige materialen en vooral veel leer. De sportstoelen bieden veel steun maar tegelijk ook veel comfort.

405 pk sterke V8
Onder de motorkap ligt een 4.2 liter V8 die goed is voor een vermogen van 405 pk. De motor is gekoppeld aan een 6-traps automaat van ZF. Deze is met flippers achter het stuurwiel, maar ook met de pookknop te bedienen. Met een gewichtsverdeling van bijna 50/50 en een zo laag mogelijk gewicht (dankzij het gebruik van aluminium) moet de GranTurismo aansprekende prestaties en rij-eigenschappen weten neer te zetten. Daarmee is de GranTurismo een waardige opvolger voor de veelgeprezen GT.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Maserati GranTurismo lost de Coupé af
Maserati GranTurismo lost de Coupé af

Zoeken

Merk- & modeldossiers