Autonieuws

Audi A5 Coupé

Audi A5 Coupé onthuld

Dit zijn de allereerste beelden van de Audi A5 Coupé. De auto zal officieel worden onthuld tijdens de Autosalon van Genève, maar de foto´s zijn vroegtijdig op het internet beland. De A5 Coupé zal in juni bij de dealers staan en is leverbaar met een uitgebreid motorengamma.

Audi A5 Coupé onthuld
Eén van de grote primeurs op de Autosalon van Genève is de Audi A5 Coupé. Met dit nieuwe model komt Audi eindelijk weer met een volwaardige vierzits Coupé op de markt. Met de A5 gaat Audi de concurrentie aan met de BMW 3-serie Coupé en de Mercedes CLK.

Compleet nieuw platform
De autofabrikant uit Ingolstadt bouwt de A5 op een compleet nieuw platform. Dat platform is modulair en daardoor geschikt voor meerdere modellen. Het platform zal dan ook gebruikt worden voor de nieuwe A4 - die eind 2007 debuteert - en voor de A5 Cabriolet.

Motorengamma
Motorisch zal er de keuze zijn uit een aantal bekende krachtbronnen. Het instapmodel wordt aangedreven door de 2.0 liter TFSI-motor die in de A5 goed is voor een vermogen van 177 en 211 pk. De 3.2 liter V6 ontwikkelt een vermogen van 265 pk. Het dieselaanbod bestaat uit de 2.0 liter TDI (170 pk), de 2.7 V6 TDI (190 pk) en de 3.0 V6 TDI (238 pk). Uiteraard komen er ook een S5 en een RS5. Beide modellen zullen worden aangedreven door een V8.

A5 Coupé debuteert in Genève
Op de Autosalon van Genève zal Audi de A5 Coupé officieel onthullen. Tegen die tijd maakt Audi bovendien alle details bekend.
Redactie
Door Redactie
Audi A5 Coupé onthuld
Audi A5 Coupé onthuld
Audi A5 Coupé onthuld
Audi A5 Coupé onthuld
Audi A5 Coupé onthuld

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers