Autonieuws

Kia Cee´d Sporty Wagon

Na de Cee´d vijfdeurs hatchback komt Kia nu met de Cee´d Sporty Wagon. De stationwagon-variant van de Kia Cee´d komt deze zomer op de markt. Kia heeft er veel aandacht aan besteed om veel interieur- en vooral bagageruimte te creëren.

In het vroege voorjaar van 2006 presenteerde Kia de Cee´d Concept. Op de Autosalon van Genève werd de auto met veel rumoer onthuld. Destijds al werd aangegeven dat de Cee´d Concept een voorbode is van een serie nieuwe Kia-modellen van de toekomst. En dat bleken geen loze woorden te zijn. In de zomer van 2006 presenteerde Kia het productiemodel van de Cee´d. Kort daarna kwamen ook de Cee´d Sporty Wagon Concept en de pro_Cee´d. Van die eerste heeft Kia inmiddels het productiemodel onthuld, de pro_Cee´d (driedeurs) zal in het najaar van 2007 worden gepresenteerd.

534 liter bagageruimte
Tot zover even weer een opfrisser wat de Cee´d betreft. Terug naar de Cee´d Sporty Wagon, de jongste aanwinst binnen het Cee´d-gamma. Met zijn 4,50 meter lengte en de wielbasis van 2,35 meter is het een ruime stationwagon. De bagageruimte meet een inhoud van maar liefst 534 liter en daarmee troeft Kia menig concurrent af.

Zomer 2007 bij de Kia-dealer
Kia gaat de Cee´d Sporty Wagon leveren met de keuze uit een ruim motorenaanbod en een drietal uitvoeringen. De productie zal plaatsvinden in de splinternieuwe Kia-fabriek in Slowakijke. Met zeven jaar fabrieksgarantie heeft Kia een enorm vertrouwen in de Cee´d. In aanloop naar de marktintroductie zal Kia meer details over de Cee’d Sporty Wagon bekend maken.

Gerelateerde artikelen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.