Autonieuws

Ford C-Max in detail

De Ford C-Max is het derde lid in de Max-familie van Ford. Naast de S-Max en de Galaxy vormt de C-Max het instapmodel van de MPV´s van Ford. De C-Max is leverbaar met moderne benzine- en dieselmotoren en de prijzen beginnen bij € 23.400,-.

Waar Ford de C-Max voorheen als Focus C-Max door het leven liet gaan wordt de auto nu kortweg C-Max genoemd. Volgens Ford sluit het model hierdoor beter aan bij de S-Max en ook bij de Galaxy. Maar enkel een naamsverandering is het niet geweest. Ook het exterieur en het interieur zijn ingrijpend gewijzigd en met name de voorkant heeft dankzij de ´kinetic designtaal´ een ware metamorfose ondergaan. Bumper, grilles, motorkap, koplampen en mistlampen zijn opnieuw ontworpen om de nieuwe C-Max het uiterlijk en de uitstraling te geven die bij een lid van de Max-familie passen. Aan de achterkant is de nieuwe C-Max voorzien van een nieuwe, rondere en dikkere bumper. Opvallend zijn hier verder de nieuwe verticale achterlichten met LED-technologie.

Vernieuwd interieur met glazen dak
Eveneens nieuw is het interieur. Behalve wijzigingen aan het dashboard, de stoelen en de deurpanelen levert Ford voortaan optioneel een glazen panoramadak. Het grote glazen dak is bijna net zo groot als het dak van de auto. Een jaloezie kan er voor zorgen dat het dak wordt afgedekt en het interieur donkerder wordt. Optioneel levert Ford een aantal in-car entertainmentsystemen van Sony. Daarbij is de keuze voor een audiosysteem met bijvoorbeeld een CD-speler of een CD-wisselaar. Dankzij de AUX-ingang kan een MP3-speler of iPod probleemloos op het audiosysteem worden aangesloten.

Ruimte en veelzijdigheid
Ruimte is natuurlijk één van de speerpunten van de C-Max. Maar ook de praktische veelzijdigheid van het model heeft in de afgelopen jaren menig koper naar de showrooms getrokken. De drie afzonderlijke stoelen op de tweede zitrij kunnen veelzijdig worden ingezet. Zo kan de middelste stoel worden verwijderd waardoor de buitenste twee stoelen iets meer naar binnen kunnen worden geplaatst. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor de beide achterpassagiers. Tevens kunnen alle drie de stoelen worden neergeklapt, gekanteld of verwijderd.

Uitvoeringen
De nieuwe Ford C-Max zal beschikbaar zijn in de uitvoeringen Trend, Ghia en Titanium. Voor de Ghia en Titanium is bovendien een X-pack leverbaar. Het X-pack combineert een aantal veelgevraagde opties in één pakket. Bij de Ghia bestaat het pakket uit onder meer lederen bekleding, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en getint glas. Bij de Titanium voegt het X-pack zaken toe als het panoramadak, sportstoelen met halflederen bekleding en bi-Xenon koplampen.

Veiligheid
De veiligheidsuitrusting is standaard dan wel optioneel zeer uitgebreid. ABS, EBD en EBA zijn standaard gemonteerd en ESP is als optie leverbaar. Nieuw is het AFS (Adaptive Front Lightning System). AFS is leverbaar in combinatie met halogeenkoplampen en in combinatie met Xenon-verlichting. Naast airbags voorin en zij-airbags voor bestuurder en bijrijder, bestaat het IPS van de C-MAX nog uit curtainairbags voor de eerste en tweede rij, gordelspanners en gordelklampen voor de veiligheidsgordels vóór, een energieabsorberende stuurkolom en een systeem dat voorkomt dat bij een botsing de pedalen naar binnen dringen. Daarnaast zijn de buitenste achterstoelen nog voorzien van ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes.

Benzine-, ethanol en dieselmotoren
Ford levert de C-Max met een reeks van maar liefst acht motoren. Vier daarvan zijn benzinemotoren en de andere vier dieselmotoren. Het instapmodel is de 1.6 16V met een vermogen van 100 pk. Vervolgens zien we de 1.8 16V (125 pk) en de 2.0 16V (145 pk). Eveneens leverbaar is de C-Max FlexiFuel. Dit model wordt aangedreven door een 125 pk sterke 1.8 liter motor die loopt op 100 procent benzine, maar ook op elke verhouding van benzine en maximaal 85 procent bio-ethanol (E85). Bij ons is de infrastructuur nog nauwelijks geschikt voor het gebruik van ethanol, maar in Zweden is tegenwoordig 80 procent van de verkochte Focus-modellen en 40 procent van alle verkochte Fords een Flexifuel-uitvoering. Het dieselgamma van de C-Max bestaat uit de 1.6 TDCi (90 pk), de 1.6 TDCi (109 pk), de 1.8 TDCi (115 pk) en de 2.0 TDCi (136 pk).

Prijzen C-Max
Het prijzengamma van de vernieuwde Ford C-Max start bij € 23.400,- voor de C-Max Trend 1.6 16V. De FlexiFuel-variant kost € 24.600,- en de voordeligste diesel staat voor € 26.500,- (1.6 TDCi) in de prijslijsten.

Gerelateerde artikelen

Ford C-Max Energi te bestellen vanaf € 34.995,-

Autonieuws
Ford C-Max Energi te bestellen vanaf € 34.995,-
> Artikel lezen

Autotest | Ford C-Max Energi plug-in hybrid

Autotests
Autotest | Ford C-Max Energi plug-in hybrid
> Artikel lezen

Nu volledige foto vernieuwde Ford C-Max

Autonieuws
Nu volledige foto vernieuwde Ford C-Max
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford C-Max en Grand C-Max onthuld

Autonieuws
Gefacelifte Ford C-Max en Grand C-Max onthuld
> Artikel lezen

Vanafprijs voor vernieuwde Ford C-Max

Autonieuws
Ford C-Max
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.