Autonieuws

Saab BioPower 100 loopt op pure ethanol

De Saab BioPower 100 Concept is de eerste productierijpe auto die op 100 procent ethanol rijdt. Saab presenteert de BioPower 100 als conceptcar op de Autosalon van Genève en is gebaseerd op de 9-5 SportCombi. Onder de motorkap ligt een 300 pk sterke 2.0 liter viercilinder.

Saab is al jarenlang pionier als het gaat om auto´s die op bio-ethanol rijden. De Saab 9-5 BioPower is sinds 2005 leverbaar en vooral in Zweden zijn de verkopen uiterst succesvol. In de 9-5 BioPower maakt de viercilinder motor gebruik van een mengsel van 85 procent ethanol en 15 procent benzine. Het grootste voordeel van dit concept is dat de motor ook op 100 procent benzine kan rijden. Hierdoor ben je niet gebonden aan het tanken van ethanol, iets waar de infrastructuur in Europa nog (lang) niet klaar voor is.

300 pk en 400 Nm
Ondanks de nog relatief kleine afzetmarkt in Europa (met uitzondering van Zweden) heeft Saab zich sterk gemaakt voor een volgende stap. In Genève presenteert Saab de BioPower 100 Concept. De 2.0 liter viercilinder loopt op 100 procent ethanol en is daardoor bijzonder milieuvriendelijk. Wie denkt dat Saab hierdoor concessies heeft gedaan aan de prestaties heeft het mis. In tegendeel zelfs! De motor is goed voor een vermogen van 300 pk en een koppel van 400 Nm. Daarmee is de auto in staat om in slechts 6,6 seconden naar 100 km/h te sprinten.

Productierijp concept
Hoewel de BioPower 100 nog een conceptcar betreft lijken de productiekansen zeer groot. In ieder geval laat Saab hiermee zien klaar te zijn voor het grootschalig gebruik van ethanol.

Gerelateerde artikelen

Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band

Autonieuws
Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band
> Artikel lezen

Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!

Autonieuws
Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!
> Artikel lezen

'Nieuwe' Saab 9-3 ook in Nederland te koop

Autonieuws
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
> Artikel lezen

Laatste modellen Saab onder de hamer

Autonieuws
Laatste modellen Saab onder de hamer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.