Autonieuws

Diatto Ottavu Zagato

Zagato blaast Diatto nieuw leven in

De Italiaanse merknaam Diatto keert dankzij Zagato weer terug. Het merk Diatto ging tientallen jaren geleden ten onder en werd compleet vergeten. Zagato presenteert in Genève de Diatto Ottovu Zagato en daarmee wordt de merknaam weer onder het stof vandaan gehaald.

Zagato blaast Diatto nieuw leven in
Het merk Diatto werd in 1835 opgericht door Guglielmo Diatto. In Turijn bouwde het bedrijf jarenlang allerlei paardenrijtuigen. Na het overlijden van de oprichter ging het bedrijf over naar de familie en werd de productie voortgezet. In 1905 richten de nabestaanden van Guglielmo een bedrijf op dat zich ging richten op de productie van auto’s. In de Eerste Wereldoorlog kwam Diatto in ernstige financiële problemen terecht. Het bedrijf ging failliet, maar werd kort daarna opnieuw opgericht. De productie werd voortgezet en Diatto bouwde onder meer auto’s voor Bugatti. Inmiddels was ook Alfieri Maserati bij Diatto in dienst getreden. Niet veel later verliet hij het bedrijf om met succes het merk Maserati op te richten. In juni 1929 hield Diatto het hoofd niet meer boven water en beëindigde het bedrijf de productie van auto’s. Tot de jaren ’50 werden nog diverse onderdelen geproduceerd, maar in de tweede helft van de vorige eeuw is Diatto een stille dood gestorven.

In opdracht van twee klanten
Trots als de Italianen zijn op hun historie nam Zagato het initiatief om samen met twee klanten het merk Diatto nieuw leven in te blazen. Op de Autosalon van Genève staat de Diatto Ottovu Zagato. De conceptcar is grotendeels uit aluminium vervaardigd en wordt vermoedelijk aangedreven door een V8 van Maserati. Het is voor Zagato echter niet de eerste keer dan men met een dergelijke unieke auto komt. Eerder al presenteerden de Italianen de Aston Martin Vanquish Zagato en de Ferrari 575 GTZ. Net als de Ferrari 575 GTZ is ook deze Diatto Ottovu ontwikkeld voor een klant.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zagato blaast Diatto nieuw leven in
Zagato blaast Diatto nieuw leven in

Zoeken

Merk- & modeldossiers