Autonieuws

Volkswagen Passat BlueMotion: lekker zuinig

Na de Polo BlueMotion presenteert Volkswagen nu ook een Passat BlueMotion. De Passat BlueMotion is leverbaar als Sedan en als Variant en verbruikt gemiddeld 5,1 liter diesel per 100 km. In het vooronder van de Passat BlueMotion ligt een 1.9 liter TDI-motor.

Bij Volkswagen is men druk doende met diverse maatregelen die het verbruik en vooral ook de uitstoot van schadelijke gassen zoveel mogelijk beperken. Naast de BlueTec-techniek die debuteerde in de Tiguan Conceptcar, presenteerde Volkswagen vorig jaar BlueMotion. De eerste versie van de BlueMotion werd gepresenteerd met de komst van de Polo BlueMotion. Binnenkort komt er een vervolg in de vorm van de Passat en Passat Variant BlueMotion.

5,1 liter per 100 km
In de basis is de Passat BlueMotion gelijk aan de Passat met een 105 pk sterke 1.9 liter TDI-motor. Het vermogen van deze motor is dan ook niet veranderd. Dankzij de montage van een roetfilter en wat andere aanpassingen (op dit moment nog onbekend) is Volkswagen erin geslaagd de uitstoot van CO2 terug te dringen tot 136 gram per km. Het verbruik is gedaald van 5,6 naar 5,1 liter per 100 km. Voor de Passat Variant BlueMotion is het verbruik 5,2 liter per 100 km. Volgens Volkswagen is hierdoor een actieradius van maar liefst 1.350 km te behalen.

Passat en Passat Variant BlueMotion
De Passat en Passat Variant BlueMotion debuteren op de Autosalon van Genève. Nog deze zomer zullen de beide varianten bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Autonieuws
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.