Autonieuws

Jacht op privé-gebruik leaseauto

Het Ministerie van Financiën maakte bekend dat zij de Belastingdienst opdracht heeft gegeven om vanaf medio februari 2007 door het hele land mobiele controleacties te houden op onterecht privé-gebruik van auto´s van de zaak. Hiermee worden leaserijders gecontroleerd die bij de Belastingdienst hebben aangegeven jaarlijks minder dan 500 privé-kilometers te rijden.

Een eerder gehouden steekproef wees uit dat veel leaserijders een onterechte verklaring hebben ingediend en toch meer dan de toegestane privé-kilometers te rijden. De Belastingdienst is voornemens het gehele jaar bij drukbezochte locaties te controleren, zoals bij pretparken, bouwmarkten, festivals, woningboulevards en grensovergangen in de vakantieperiodes.

Camera-auto´s
De controles worden uitgevoerd met camera-auto´s die zijn uitgerust met een computersysteem dat automatisch nummerplaten scant en herkent. Nadat de foto van het kenteken door de computer is geregistreerd, worden de kentekengegevens vergeleken met de verklaringen van ´geen privé-gebruik auto van de zaak´ die bij de Belastingdienst bekend zijn. Wie ondanks zo´n verklaring toch voor privé-doeleinden gebruik maakt van zijn of haar lease-auto ontvangt een naheffing.

Gerelateerde artikelen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.