Autonieuws

Luxueuze pickup/SUV: EDAG LUV

Het Duitse EDAG zal in Genève de conceptcar LUV presenteren. De EDAG LUV is een bijzonder luxe SUV met diverse nautische kenmerken. Volgens EDAG is de auto in productie te nemen en de gesprekken met di-verse partijen zijn dan ook gaande.

EDAG is een Duitse onderneming die veel ´achter de schermen´ werkt bij grote autofabrikanten. EDAG is on-der andere partner voor de Volkswagen Audi Groep, General Motors, BMW en Ford. EDAG is betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen en is ook actief in de vliegtuigindustrie. Om het kun-nen van EDAG te tonen komen de Duitsers dikwijls met een opvallende conceptcar. Vorig jaar toonde EDAG de conceptcar BIWAK, een SUV-achtige variant van de Volkswagen New Beetle. Ook in 2007 is EDAG in Genève aanwezig met een opvallende conceptcar. Maar in tegenstelling tot eerdere conceptcars zou het zomaar zo kunnen zijn dat de EDAG LUV toekomstpotentie heeft.

Kruising tussen een SUV en een pickup
De EDAG LUV richt zich op kopers die niet op zoek zijn naar zomaar een auto, maar mensen die zich graag onderscheiden van de massa. De LUV boort volgens EDAG dan ook een nieuw segment aan, dat van de zoge-naamd Luxury Utility Vehicle. De LUV is een kruising (crossover) tussen een SUV en een pickup en heeft nautische kenmerken. Dat zien we onder meer terug aan het teakhout op de motorkap, in de laadruimte en in het interieur. Met een lengte van 5.70 m, een breedte van ruim 2 meter en een hoogte van 1.80 m is de LUV een auto die je niet kunt missen. De indrukwekkende afmetingen maken de LUV groter dan een Hummer H2 of Mercedes GL-klasse.

Slechts 3 maanden ontwikkelingstijd
Voor het gehele proces - van design tot rijdend prototype - waren slechts drie maanden ontwikkelingstijd nodig. EDAG toont hiermee de capaciteiten van de onderneming. Dat de LUV toekomstpotentie heeft laten de Duit-sers duidelijk weten. Volgens EDAG zijn er momenteel gesprekken met diverse partijen om de auto in produc-tie te gaan nemen. Of dat op iets concreets uit gaat lopen is nog de vraag, maar de intentie is er.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.