Autonieuws

Bedrijfsauto-variant van de Dacia Logan

Dacia breidt het gamma van de Logan verder uit met een bedrijfsauto-variant. De Logan Van is gebaseerd op de Logan MCV en komt in het najaar van 2007 naar ons land. Het gamma van de Logan bestaat hiermee uit drie modellen; de sedan, de MCV en de Van.

Dacia is in een razend tempo de markt aan het bestormen. Sinds de introductie van de Logan zijn er inmiddels ruim 415.000 auto´s verkocht. Maar Dacia is er nog lang niet. Het merk heeft als ambitie om voor 2009 maar liefst zes modellen op de markt te hebben. Met de komst van de Logan Van staat het aantal nu op drie. Dat betekent dat er nog drie modellen zullen volgen. Eén daarvan is een vijfdeurs hatchback die het vermoedelijk erg goed zal gaan doen.

Gebaseerd op de MCV
De Logan Van is grotendeels gebaseerd op de Logan MCV. Hierdoor zijn de ontwikkelings- en productiekosten zo laag mogelijk gehouden. Feitelijk gezien is de Logan Van een MCV, maar dan zonder zijruiten en met slechts plaats voor twee personen. Voor een ruimte toegang tot het interieur kunnen zowel de zijdeuren als de achterdeuren worden geopend. Hierdoor zijn er maar liefst 4 portieren beschikbaar om toegang te krijgen tot de laadruimte van de Logan Van. Met een inhoud van 2,5 kuub en een maximale laadruimte van bijna 2 meter is de Logan Van geschikt voor ondernemers die nu bijvoorbeeld een Peugeot Partner, Volkswagen Caddy of Opel Combo rijden. Dacia kennende zal de prijs zeer concurrerend zijn.

Najaar 2007
Dacia zal de Logan Van vermoedelijk gaan leveren met de 1.4 MPI (75 pk), de 1.6 MPI (87 pk) en de 1.5 dCi (68 pk). In het najaar van 2007 zal de Logan Van bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Dacia heeft een nieuwe Duster, écht waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Duster zich het predicaat budget nog permitteren?

Spyshots
> Artikel lezen

Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV

Autonieuws
> Artikel lezen

Dacia pakt uit: halve gamma op de schop

Autonieuws
Dacia pakt uit: halve gamma op de schop
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.