Autonieuws

Vernieuwde Hummer H3

Hummer heeft de H3 op tal van punten aangepast. De uiterlijke wijzigingen zijn minimaal, maar onderhuids veranderde er meer. Hummer monteert voortaan een nieuwe 3,7 liter vijfcilinder met een vermogen van 244 pk. Met de vernieuwde H3 wil het merk de export gaan vergroten.

De Hummer H3 is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Noord-Amerikaanse markt. Om de auto ook in Europa te kunnen verkopen moesten een aantal aanpassingen worden gedaan. Deze aanpassingen werden in Europa uitgevoerd en dat betekende (onnodig) extra werk. Aangezien Hummer de export van de H3 verder wil vergroten heeft de fabrikant besloten de auto op tal van punten aan te passen. Zodoende voldoet elke H3 standaard aan de wereldwijde richtlijnen. De vernieuwde H3 rolt in Zuid-Afrika van de band.

Homologatie-eisen
Om de H3 aan te passen aan diverse wereldwijde eisen werden onder meer de wielkasten verbreed. Hummer monteert een plastic strip op de wielkasten om zodoende te zorgen dat de wielen niet buiten de carrosserie uitsteken. In sommige landen (waaronder Nederland) is dit verboden en bij ons was dit dan ook al één van de vele aanpassingen die achteraf werden doorgevoerd. Verder werden de koplampen licht gewijzigd. De zijknipperlichten zijn voortaan niet oranje, maar wit van kleur en ook de achterlichten kregen een iets andere indeling. Wie de verschillen wil waarnemen moet beide modellen naast elkaar zetten, maar ze zijn er daadwerkelijk. Opvallender is de gewijzigde achterzijde. Het reservewiel wordt voortaan standaard voorzien van een cover en de bumper kreeg een andere vorm. Onder de bumper werd een stalen balk gemonteerd waarin de mistachterlichten zijn opgenomen.

Nieuwe vijfcilinder benzinemotor
Belangrijker nieuws voor de H3 is de komst van een nieuwe 3,7 liter vijfcilinder benzinemotor. De 244 pk en 328 Nm sterke krachtbron vervangt het oude exemplaar. De oude 3,5 liter motor leverde een vermogen van 220 pk en een koppel van 305 Nm. Dat betekent een toegenomen vermogen van 24 pk en een gestegen koppel van 23 Nm.

Productie in Zuid-Afrika
De vernieuwde Hummer H3 zal vanaf april 2007 leverbaar zijn. Met de komst van dit aangepaste model hoopt Hummer zijn positie in de markt nog verder te kunnen uitbreiden en versterken.

Gerelateerde artikelen

Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show

Autonieuws
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
> Artikel lezen

Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA

Autonieuws
Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.