Autonieuws

Toyota Auris zeer scherp gesprijds

De prijzen van de Toyota Auris zijn bekend gemaakt. De Toyota Auris is in vergelijking met zijn concurrenten zeer scherp geprijsd. De prijslijst start bij € 17.990,- voor de driedeurs 1.4 VVTi. Toyota biedt de keuze uit drie diesel- en twee benzinemotoren, vijf uitvoeringen en twee carrosserievarianten van de Auris.

Toyota zet met de geheel nieuwe Auris hoog in. Het model volgt de Corolla op en moet een geheel nieuwe weg gaan bewandelen. Vooral de zakelijke markt moet onder de indruk raken van Toyota’s nieuweling. Aan één ding zal het zeker niet liggen; de prijsstelling.

Auris goedkoper dan de concurrentie
Vergelijken we de Auris met zijn concurrenten dan zien we dat Toyota het model verreweg het goedkoopst heeft geprijsd. Nu is Toyota niet bepaald een merk dat we kennen om de goedkope prijsstelling en daardoor is het des te verrassender. De prijzen beginnen bij € 17.990,- voor de driedeurs Auris met 97 pk sterke 1.4 liter benzinemotor. Kijken we naar de concurrentie dan zien we prijzen die minimaal boven de 18 mille liggen. De Ford Focus (€ 18.200,-), de Mazda3 (€ 18.295,-), de Opel Astra (€ 19.520,-), de Peugeot 307 (€ 19.190,-) en de Volkswagen Golf (€ 18.995,-) zijn stuk voor stuk duurder geprijsd. Bovendien heeft de Auris met zijn 97 pk sterke 1.4 verreweg het krachtigste instapmodel. Zo levert de 1.4 uit de Golf slechts 80 pk en komt de 1.4 uit de 307 niet verder dan 88 pk. Ook op dieselgebied zien we deze verschillen. Waar de goedkoopste Auris met dieselmotor (1.4 D-4D / 90 pk) voor € 22.320,- in de prijslijsten staat moet voor de concurrentie toch al snel meer dan 1.000 euro extra worden betaald. Kortom, qua prijsstelling heeft Toyota de Auris zeer concurrerend in de markt gezet.

Uitvoeringen Toyota Auris
De Toyota Auris wordt geleverd in 3- en 5-deursversie en in vijf verschillende uitrustingsniveaus: Basis, Terra, Sol, Luna en Executive. De laatste drie versies zijn speciaal voor de zakelijke veelrijder ook als Business leverbaar en heeft een pakket ter waarde van 3.250 euro voor een meerprijs van slechts 1.250 euro. Het omvat een 7” Full Map DVD-navigatiesysteem met kleurenscherm, Traffic Message Channel (filemelding) en een geïntegreerde BluetoothTM-carkit.

Motoren en prijzen
Wie zich in de zakelijke markt sterk wil maken moet beschikken over een groot dieselaanbod. Dat doet Toyota dan ook en dieselmotoren hebben de overhand. Er is een 1.4 D-4D (90 pk) vanaf € 22.320-, een 2.0 D-4D-F (126 pk) met standaard roetfilter vanaf € 25.850 euro en als topmodel de 2.2 D-4D D-CAT Clean Power (177 pk / € 30.270,-) die met 400 Nm trekkracht meteen de krachtigste diesel in zijn segment is. Het D-CAT systeem zorgt onder meer voor gelijktijdige reductie van stikstofdioxide (NOx) en roetdeeltjes. Er zijn ook twee benzinemotoren beschikbaar. De 1.4 VVT-i (/97 pk) en de geheel nieuwe 1.6 Dual VVT-i (124 pk) die vanaf € 20.020,- in de prijslijst staat. De 2.0 D-4D-F en 2.2 D-4D D-CAT worden geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 1,4 liter diesel en beide benzinemotoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Voor Multi-Mode Transmissie (M-MT) met ‘shift-paddles’ aan het stuur kan optioneel worden gekozen bij de 1.4 D-4D Sol en de 1.6 Dual VVT-i (vanaf Sol), zodat automatisch kan worden gereden, maar ook handmatig kan worden geschakeld. De meerprijs van de vijfdeurs verschilt per motorisering maar ligt gemiddeld tussen de 700 en 1500 euro.

Gerelateerde artikelen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Auris goede klant van duct tape

Spyshots
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.