Dieselmotor voor Mini Cooper (D)

Mini voegt een dieselmotor toe aan het gamma van de Cooper. De Mini Cooper D wordt aangedreven door een 110 pk sterke 1.6 liter viercilinder dieselkrachtbron. Dankzij deze zelfontbrander is de Cooper D de meest zuinige Mini ooit. De Mini Cooper D is vanaf april in Nederland leverbaar voor een bedrag van € 25.470,-.

In november 2006 kwam de tweede generatie New Mini op de markt. Met de Cooper en Cooper S werd de aftrap gegeven voor de geheel nieuwe generatie van de populaire hatchback. In april krijgt het hoofdstuk een vervolg met de komst van de Mini One en de Mini Cooper D. Vooral de dieseluitvoering is uniek voor Nederland. De vorige generatie Mini Cooper diesel werd in Nederland namelijk niet geleverd.

Aangepaste voorzijde
Om het model een klein beetje te onderscheiden van zijn benzinevarianten heeft Mini de auto op diverse details aangepast. Zo is de motorkap hoger, om zodoende plaats te kunnen bieden aan de dieselmotor. Verder werd de voorbumper iets anders vormgegeven zodat de aangepaste radiator er achter geplaatst kon worden. Verder zien we dat het dak standaard in de kleur van de carrosserie is gespoten. Optioneel is het echter ook in zwart of wit leverbaar.

110 pk en 260 Nm
Onder de iets hogere motorkap ligt een 1.6 liter viercilinder dieselmotor. De motor is goed voor een vermogen van 110 pk en een koppel van 260 Nm. Om te allen tijde voldoende vermogen beschikbaar te hebben is de motor voorzien van een turbo met variabele geometrie. Tevens is er een overboost ingebouwd die tijdelijk voor iets meer vermogen kan zorgen. Wat prestaties betreft doet de diesel weinig concessies aan het fun-karakter van de Mini. In 9,9 seconden sprint de Cooper D vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid is vastgesteld op 195 km/h. Deze prestaties worden gecombineerd met een gemiddeld verbruik van slechts 4,4 liter per 100 km. Dat maakt de Cooper D tot de meest zuinige Mini uit de geschiedenis. Voor de overbrenging van de motor naar de voorwielen is een handgeschakelde zesbak gemonteerd.

Vanaf april leverbaar
De Mini Cooper D staat vanaf april bij de dealers. In Nederland is de prijs vastgesteld op € 25.470,-. Naast de One, Cooper en Cooper S is de Cooper D daarmee het vierde model in de New Mini serie.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties