Autonieuws

Suzuki XL7 Flix concept

Bioscoop-SUV: Suzuki XL7 Flix concept

Suzuki heeft de ultieme bioscoop-auto gepresenteerd. De conceptcar is gebaseerd op de SUV XL7 en is behalve een DVD-speler, harddisk en vier riante stoelen ook voorzien van een 40 inch filmscherm waarmee de SUV dienst kan doen als bioscoop op locatie.

Bioscoop-SUV: Suzuki XL7 Flix concept
In Nederland kennen we het fenomeen ´Drive-in-Bioscopen´ in principe niet. In de VS echter wel. Suzuki presenteerde in Detroit een conceptcar waardoor je je eigen Drive-in-Bioscoop altijd bij je hebt. Gebaseerd op de SUV XL7 presenteerde de Japanse autofabrikant de conceptcar Flix. Voor filmliefhebbers is dit de ultieme bioscoopervaring.

40 inch scherm
De Suzuki Flix concept is gespoten in een lak genaamd midnight black. Diverse platinum accenten onderstrepen het bijzondere karakter van deze SUV. De bobbel op het dak oogt enigszins bijzonder en heeft dan ook een opvallende functie. Het is namelijk mogelijk om een 40 inch bioscoopscherm uit het dak omhoog te laten klappen. Onder de ´bak´ die voorop het dak is gemonteerd zit een projector gemonteerd. Deze kan films op levengsgroot formaat op het 40 inch scherm projecteren. Bovendien is de projector zo bij te stellen dat men ook op een muur of billboard kan projecteren. Zo komt de bioscoop naar je toe!

Bioscoop-gevoel
Het interieur is geheel in bioscoop-sfeer aangekleed. De zachte materialen zijn in ´theaterrood´ en zwart uitgevoerd. De vier afzonderlijke stoelen zijn 180 graden te draaien om zo een ideale zitpositie te creëren. Verder is het interieur voorzien van speciale LED-verlichting om een bijzondere sfeer te krijgen. De ramen zijn volledig getint waardoor een afgesloten ruimte ontstaat. De Suzuki Flix is uitgerust met moderne apparatuur. De DVD-speler ondersteunt HD-kwaliteit en is tevens voorzien van een harddisk om films op te kunnen slaan. De opvallend vormgegeven speakers zorgen voor een geluid dat normaal gesproken alleen in een bioscoop is te realiseren.

Carlab of Orange
Suzuki heeft de XL7 Flix concept gebouwd in samenwerking met Carlab of Orange uit Californië. De auto laat zien dat een SUV om te bouwen is tot een bioscoop op wielen. Realistisch is het niet, maar wel erg leuk om te zien.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Bioscoop-SUV: Suzuki XL7 Flix concept
Bioscoop-SUV: Suzuki XL7 Flix concept
Bioscoop-SUV: Suzuki XL7 Flix concept

Zoeken

Merk- & modeldossiers