Autonieuws

Bijna klaar: Lexus LF-A Concept 2

In 2005 presenteerde Lexus de LF-A op de NAIAS, in 2007 staat het nagenoeg productierijpe exemplaar wederom in Detroit. Lexus zelf laat dan ook weten zeer dicht bij een productieversie te zijn. In twee jaar tijd is er het nodige veranderd, maar de basis van een pure sportauto met Lexus-kenmerken is blijven bestaan.

De conceptcar LF-A stond in 2005 als wereldprimeur op de NAIAS in Detroit. De LF-A was echter meer dan zomaar een conceptcar. Het model stond namelijk model voor de nieuwe designrichting van Lexus zoals we die inmiddels kennen onder de naam L-Finesse. Daarmee was de LF-A een voorbode voor nieuwe modellen zoals die inmiddels bij de Lexus-dealers staan. Denk daarbij aan de IS, de GS en de LS. Maar Lexus had meer plannen met de LF-A. De auto gaat namelijk binnenkort in productie. In Detroit presenteerde Lexus dan ook een nagenoeg productierijp exemplaar van de LF-A.

Bijgeslepen design
Aan het design van de auto is het één en ander bijgeslepen. In de basis blijft de sportauto echter gelijk aan de conceptcar zoals die twee jaar geleden werd gepresenteerd. Voor de aandrijving zorgt een V10 die net achter de bestuurder en passagier is geplaatst. De motor levert meer dan 500 pk en brengt dit vermogen over op de achterwielen. Dat moet het mogelijk maken om een topsnelheid van ruim 320 km/h te behalen.

F-label
Net als bij de IS-F kenmerkt ook de LF-A het ´F´-logo op de voorschermen. Hiermee maakt Lexus duidelijk dat ook dit model onderdeel uitmaakt van het nieuwe F-label van de Japanse fabrikant. Binnenkort verwachten wij meer duidelijkheid over de exacte komst van de LF-A.

Gerelateerde artikelen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.