Autonieuws

BMW 5-serie

BMW 5-serie en 5-serie Touring gefacelift

BMW presenteert de vernieuwde 5-serie en 5-serie Touring. Beide modellen zijn op tal van punten aangepast waardoor het uiterlijk, rijgedrag en comfort verder zijn verbeterd. Vooral motorisch veranderde er het één en ander.

BMW 5-serie en 5-serie Touring gefacelift

Uiterlijk zijn zowel de 5-serie Sedan als Touring herkenbaar aan een opgefrist design waarin de herkenbare ronde koplampen en achterlichtunits schuilgaan achter nieuwe, heldere lenzen. Chromen accenten en lichte contouren benadrukken stijl van de 5-serie.

Comfort en luxe
Ook het interieur is op diverse punten aangepast, met nieuwe vormen, hoogwaardiger materialen en een verder verbeterd bedieningscomfort. Zo is het innovatieve iDrive bedieningsconcept nu gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren, dankzij acht vrij programmeerbare voorkeuzetoetsen. Andere hulpsystemen, zoals het Head-Up Display, Active Steering, Adaptive Cruise Control en Active Cruise Control met Stop & Go functie bieden een belangrijke toegevoegde waarde voor het vergroten van het rijcomfort en de veiligheid.

Motoren
Bij zijn introductie is de vernieuwde BMW 5-serie leverbaar met negen verschillende motoren, deels volledig nieuw en deels verbeterde versies van bestaande krachtbronnen. De top van het motorenpalet wordt gevormd door de 4,8 liter V8 van de BMW 550i, terwijl de reeks dieselmotoren voor de BMW 535d, BMW 530d en BMW 525d zorgen voor aansprekende prestaties in het dieselsegment. Alle motorvarianten zijn voorzien van de laatste technologische innovaties om brandstofverbruik en emissie tot een minimum te beperken. Zo kan de handgeschakelde zesversnellingsbak worden vervangen door een optionele zestraps automatische transmissie of een Automatische Sporttransmissie. Dankzij de moderne techniek in deze transmissiesystemen wordt de brandstofefficiency van de diverse motoren aanzienlijk verbeterd.

Maart 2007
Vanaf eind maart staan de vernieuwde 5-serie en 5-serie Touring bij de BMW-dealers.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

BMW 5-serie en 5-serie Touring gefacelift
BMW 5-serie en 5-serie Touring gefacelift
BMW 5-serie en 5-serie Touring gefacelift
BMW 5-serie en 5-serie Touring gefacelift

Zoeken

Merk- & modeldossiers