Autonieuws

Voorproefje Honda Accord Coupé

Er staat een nieuwe Honda Accord op stapel en in Detroit presenteerde Honda een voorbode van dit nieuwe model. Het betreft de Honda Accord Coupé Concept. Het productiemodel van deze conceptcar is enkel bedoeld voor de Amerikaanse markt, maar is tevens een voorbode voor de nieuwe Accord sedan zoals die bij ons leverbaar is.

In de Verenigde Staten is de Accord de beste verkochte Honda sinds jaren. Niets voor niets presenteren de Japanners juist in Detroit dan ook de voorbode voor een compleet nieuwe Accord. In de vorm van een conceptcar debuteerde de Accord Coupé in een compleet nieuw gedaante.

Bijzondere uitlaatpijpen
Vooral de sportief en een tikkeltje agressief ogende voorzijde geeft de Accord Coupé Concept een sportief gedaante. Onder de lange motorkap ligt een nieuwe V6 die niet alleen krachtiger maar ook zuiniger is. De achterzijde is kort en hierdoor heeft de Accord Coupé een soort fastback-achtige achterkant. Onderin de bumper zien we vier uitlaatpijpen die op een bijzondere manier uit elkaar zijn geplaatst.

Voorbode nieuwe Accord
Europese productieplannen voor de Accord Coupé zijn er niet. Wel zal deze conceptcar in een iets gewijzigd gedaante in de VS op de markt komen. Zoals reeds geopperd zullen diverse stylingdetails worden overgenomen op de geheel nieuwe Accord Sedan die ook in Europa leverbaar is.


Gerelateerde artikelen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.