Autonieuws

Multifunctionele conceptcar: Nissan Bevel

Sommige conceptcars zijn zo apart dat je je af moet vragen wat het nut ervan is. De Nissan Bevel is er één van. De kruising tussen een MPV en een SUV werd gepresenteerd op de NAIAS in Detroit. Het design is opvallend en kan naar onze mening weinig betekenen voor de toekomst.

Nissan zelf omschrijft de Bevel als een ´Multi-purpose vehicle´ ofwel een multifunctionele auto. De conceptcar is vooral bedoeld voor mensen met een zeer actieve levensstijl. De Bevel is geschikt voor mensen die houden van het buitenleven, hobby´s en buitensporten. De praktische kant van de conceptcar is dan ook het belangrijkste speerpunt geweest bij de ontwikkeling van de Bevel.

Multifunctioneel interieur
Niet voor niets is de nadruk dan ook gelegd op het passagiers- c.q. laadcompartiment van de Bevel. De achterklep is zeer groot en opent bijzonder hoog. Hierdoor is het in- en uitladen van goederen dan ook zeer gemakkelijk. Wanneer de klep wordt geopend is het mogelijk om een soort van laadvloer uit te schuiven. Nissan zelf ziet dit uitschuifbare deel als een soort van ´werkbank´. Verder zien we een aantal mogelijkheden om het interieur veelzijdig aan te passen en Nissan monteert diverse 12V-aansluitingen. Dankzij een aantal zonnecellen op het dak kunnen deze 12V-aansluitingen ook worden gebruikt wanneer de auto (langere tijd) stilstaat.

Entertainment-systeem
De bestuurder en de passagiers van de Bevel kunnen gebruik maken van een uitgebreid entertainmentsysteem. Daarin zijn onder meer de functies voor de telefoon, weer- en verkeersinformatie, bediening van de climate control, het audiosysteem en zelfs de instellingen van de auto verwerkt. Tevens kunnen de inzittenden gebruik maken van een internet-functie en is het mogelijk om e-mail te lezen.

Concept
De door een 2.5 liter V6 aangedreven Nissan Bevel is uiteraard puur een conceptcar. Nissan toont zich hiermee als een multifunctionele autofabrikant die in is voor ruimtelijke en vernieuwende concepten.

Gerelateerde artikelen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.