Autonieuws

Acura conceptcar voorbode Honda NSX

Dit is de Acura Advanced Sports Car Concept, een voorbode van de nieuwe Acura/Honda NSX. De conceptcar zoals die in Detroit is onthuld geeft een duidelijke blik op de plannen van Acura en Honda met een opvolger voor de NSX. Details zijn er bijna niet, maar dat een V10 voor de aandrijving gaat zorgen is duidelijk.

De NSX wordt nog steeds gezien als één van de iconen op sportautogebied. In de Verenigde Staten werd de NSX verkocht onder de merknaam Acura, bij ons was het de Honda NSX die de harten van vele liefhebbers heeft gestolen. Op de NAIAS in Detroit toonde Acura de Advanced Sports Car Concept. Met deze conceptcar laat Acura/Honda zien hoe de NSX-opvolger er in grote lijnen uit gaan zien.

LED-koplampen
Met een moderne vormgeving, scherpe lijnen en high-tech details zal de NSX wederom vele liefhebbers gaan aantrekken. De koplampen zullen net als bij de eerste generatie van de NSX open klappen zodra de verlichting wordt ingeschakeld. Geheel volgens de hedendaagse trend zijn de koplampen opgebouwd uit LED-lampjes. Aan de achterzijde zien we een derde remlicht dat bijna over de gehele breedte van de coupé loopt. De vier uitlaatpijpen zijn op de uiterste hoeken van de bumper geplaatst. Onder de bumper zien we een diffusor.

V10
Bij deze conceptcar ligt de motor voorin. Het betreft een V10 die garant zal staan voor adembenemende prestaties. Wij verwachten dat deze motor ook in het productiemodel zal worden gehangen.

Toekomstige NSX
De Advanced Sports Car Concept werd ontworpen bij het nieuwe designcentrum van Acura in Los Angeles. Zoals gezegd is deze conceptcar een duidelijk voorbode van de Acura/Honda NSX zoals die in de nabije toekomst zal worden gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

Honda NSX GT3: € 465.000,- en er kan geen likje verf van af

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX

Autonieuws
Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX
> Artikel lezen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?

Autonieuws
Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.