Autonieuws

Citroën presenteert 5-persoons C4 Picasso

Na de 7-persoons versie presenteert Citroën nu ook de 5-persoons C4 Picasso. Het model debuteert op de Autosalon van Genève en zal net voor de zomer bij de dealers staan. De 5-persoons versie van de C4 Picasso heeft een afwijkende vormgeving ten opzichte van de 7-persoons en is 12 cm korter.

Volgend op de introductie van de 7-persoons versie van de C4 Picasso komt Citroën nu ook met de 5-persoons variant. Net als Renault met de Scénic en Grand Scénic heeft gedaan biedt Citroën vanaf de zomer van 2007 ook een C4 Picasso en Grand C4 Picasso aan. Bij Citroën verschillen de versies echter wezenlijk van elkaar.

´Sportiever design´
Volgens de Franse autofabrikant met de ‘double chevron’ is de 5-persoons variant vooral sportiever. De aflopende daklijn, de opvallende achterlichten en de op deze afbeelding getoonde grote wielen geven de MPV een sportief tintje. Vooral de achterzijde is duidelijk verschillend met de Grand C4 Picasso. Daardoor heeft Citroën twee afzonderlijke modellen, onder dezelfde naam.

Ruimte
Bij een MPV als de C4 Picasso speelt de ruimte een belangrijke rol. In het interieur is plaats voor vijf personen die elk beschikken over een eigen stoel. De drie achterstoelen zijn handig om te klappen waardoor de bagageruimte wordt vergroot van 500 liter naar 1.734 liter. In het interieur vinden we vele opbergvakjes en doordachte ruimteconcepten zoals we die ook van de Grand C4 Picasso kennen.

Motorengamma
Citroën levert de C4 Picasso met een viertal motoren. Het instapmodel is de 1.8 liter 16-klepper met een vermogen van 127 pk gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De tweede benzinemotor is een 2.0 liter viercilinder met een vermogen van 143 pk en gekoppeld aan een gerobotiseerde zesversnellingsbak. Het dieselgamma bestaat uit twee motoren met respectievelijk 110 en 138 pk. De lichtste variant is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak en optioneel leverbaar met een gerobotiseerde zesversnellingsbak. Voor de 138 pk-variant is een gerobotiseerde zesbak standaard en een zestraps automaat optioneel leverbaar.

Overeenkomsten in uitrusting
Ondanks het verschil in ruimte en design zal de C4 Picasso grote overeenkomsten tonen met zijn grotere broer. Zo is ook dit model optioneel leverbaar met pneumatische achtervering, gelamineerde zijruiten, een panoramische voorruit, sfeervolle binnenverlichting en een uitgebreid aanbod aan entertainment- en audiosystemen.

Vóór de zomer van 2007 op de markt
Vlak voor de zomer van 2007 zal de 5-persoons C4 Picasso leverbaar worden. Het model is 12 cm korter, heeft een afwijkend design en biedt plaats aan vijf personen die elk beschikken over een luxe stoel. Vlak voor de marktintroductie verwachten wij meer informatie te hebben over de prijzen en uitvoeringen. Zijn officiële debuut beleeft de C4 Picasso op de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Eerste prijzen Citroën C4 Picasso bekend

Autonieuws
Eerste prijzen Citroën C4 Picasso bekend
> Artikel lezen

Dit is de nieuwe Citroën C4 Picasso Technospace

Autonieuws
Dit is de nieuwe Citroën C4 Picasso Technospace
> Artikel lezen

Citroën stelt vernieuwde C4 (Grand) Picasso voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Voorproefje nieuwe Citroën C4 Picasso met Technospace

Autonieuws
Voorproefje nieuwe Citroën C4 Picasso met Technospace
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.