Autonieuws

Het dak eraf: Chevrolet Camaro Convertible

Chevrolet toont in Detroit een voorproefje voor de Camaro Convertible zoals die eind 2009 in productie gaat. Eerder al werd bekend gemaakt dat de Camaro Coupé er hoe dan ook zou komen. Dat er nu ook een Camaro Convertible komt, staat buiten twijfel. Eind 2009 is het zover en gaat het dak eraf!

Op de NAIAS in Detroit toonde Chevrolet in 2006 de Camaro conceptcar. De moderne interpretatie van een echte Amerikaanse ´musclecar´ werd zeer enthousiast ontvangen. Nadat de conceptcar op diverse Amerikaanse autoshows heeft gestaan maakte Chevrolet eind vorig jaar bekend dat het model ook daadwerkelijk in productie gaat. Begin 2009 zal de eerste Camaro van de band rollen. Maar daarmee is het gamma nog niet compleet. Chevrolet komt namelijk ook met een Camaro Convertible waarvan dit de conceptcar en dus voorbode is.

Terug naar de jaren ´60
In vele opzichten grijpt Chevrolet met de Camaro terug naar de jaren ´60. In die tijd kwam de eerste Camaro op de markt. Het was een sportauto die bereikbaar was voor een groot publiek en dankzij een enorme aanbod aan kleuren en opties voor elke klant naar wens was aan te kleden. De Camaro van de 21ste eeuw heeft sterke overeenkomsten met zijn beroemde voorgangers.

Hugger Orange
Kenmerkend voor de Camaro zijn de lange motorkap en de korte achterklep. Maar ook de LED-achterlichten, de achterspoiler met geïntegreerd derde remlicht en de racy benzineklep doen denken aan tijden van toen. Verder zien we een air scoop in de motorkap en zijn er ´kieuwen´ in de achterspatborden gemaakt. De conceptcar oogt sportief, dik maar vooral Amerikaans. De 21 inch wielen vóór en 22 inch wielen achter zijn uitgevoerd in vijf-spaaks design. Om het geheel af te maken werd de Camaro Convertible concept gespoten in een drielaagse parelkleur genaamd ´Hugger Orange´.

Driedimensionaal instrumentenpaneel
De designkenmerken van de vorige generaties van de Camaro zijn ook in het interieur terug te vinden. Het instrumentenpaneel is net als bij de Camaro Coupé concept geïnspireerd op de eerste generatie Camaro (1967-1969). De meters hebben een diepe, driedimensionale uitstraling met witte wijzerplaten en rode naalden. Vóór de versnellingspook zijn vier authentieke meters gemonteerd. De stoelen vóór hebben een platinumkleurige lederen afwerking aan de buitenkant en suèdeachtige Alcantara inzetstukken. Dit alles geeft de Camaro een moderne uitstraling zonder dat de eerste generatie wordt vergeten.

V8 met ongeveer 400 pk
Zijn motor deelt de conceptcar met de Camaro Coupé concept. Dat betekent dat een V8 garant staat voor de prestaties. Exacte gegevens zijn niet bekend, maar de motor moet ongeveer 400 pk ontwikkelen. Deze trappelende paarden worden middels een handgeschakelde zesbak overgebracht op de achterwielen.

2009 in productie
De Camaro Convertible concept is niet zomaar een conceptcar. Net als bij de Coupé-versie is dit een nagenoeg identiek model aan de Camaro zoals die in 2009 op de markt komt. We kunnen niet wachten!

Gerelateerde artikelen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.