Autonieuws

Cabrio-SUV: Jeep Trailhawk concept

Jeep presenteert de opvallende conceptcar Trailhawk. De SUV conceptcar heeft wel wat weg van een sportieve Grand Cherokee en kan dankzij diverse te openen panelen tot cabrio worden omgebouwd. Onder de motorkap ligt een 3.0 liter dieselmotor.

Zoals we bij Land Rover de Range Rover Sport kennen, zo kunnen we bij Jeep mogelijk in de toekomst een Grand Cherokee Sport tegen gaan komen. De Trailhawk is namelijk in de basis redelijk gelijk aan de Grand Cherokee, maar dan wel met een sportief sausje. Inderdaad, hetzelfde verhaal als de Range Rover en de Range Rover Sport. Een eerste aanzet voor een mogelijke Grand Cherokee Sport staat in Detroit in de vorm van de Trailhawk conceptcar.

Cabrio-SUV
In diverse opzichten is het model opvallend te noemen. Zo is deze SUV namelijk om te bouwen tot een cabrio. Doordat de ramen en dakpanelen te openen zijn moet dat volgens Jeep voor een ‘open-air-sensation’ zorgen. De Amerikaanse 4x4-fabrikant vergeljkt de Trailhawk op dat gebied met de Wrangler Unlimited. De brede wielkasten, de sportieve uitstraling en de 22 inch lichtmetalen wielen maken de Trailhawk tot een sportieve en echte SUV.

Interieur
Het interieur van de conceptcar biedt plaats aan vier personen. De stoelen zijn bekleed met tweekleurig leder en de gehele uitstraling is modern. Aluminium afwerking op het dashboard benadrukt de sportieve inborst van de SUV.

Bluetec-dieselmotor
Onder de motorkap zien we verrassend genoeg geen V8 benzinemotor maar een 3.0 V6 dieselkrachtbron. De motor levert een vermogen van 215 pk en maakt gebruik van Bluetec-techniek. Dankzij deze techniek is de dieselmotor opvallend schoon en zuinig.

Conceptcar
Over productieplannen wordt bij Jeep met geen woord gerept. Maar de conceptcar is wel realistisch vormgegeven. Wat ons betreft zou het geen verkeerd plan zijn om met een sportieve Jeep op de markt te komen. Land Rover kwam immers ook met de Range Rover Sport en dat werd een groot succes.

Gerelateerde artikelen

FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep

Autonieuws
FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep
> Artikel lezen

Jeep bruint de Italiaanse Carabinieri deze zomer

Autonieuws
> Artikel lezen

5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn

Autonieuws
5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn
> Artikel lezen

Jeep heeft een nieuwe Wrangler, echt waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's gefacelifte Jeep Renegade

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.