Autonieuws

Uitgelekt: Rolls-Royce Corniche

Rolls-Royce toont in Detroit de compleet nieuwe Corniche. De eerste foto´s van de elegante en peperdure cabriolet zijn inmiddels uitgelekt. Ook Rolls-Royce heeft hiermee de primeur niet vast weten te houden tot Detroit.

Na de conceptcar 100EX uit 2004 gingen er lange tijd geruchten over de komst van de open Brit. Dankzij de vele spyshots was al lange tijd bekend dat Rolls-Royce ook daadwerkelijk met een nieuwe Corniche zou komen. De eerste officiële foto´s zijn verrassend. Rolls-Royce heeft namelijk nagenoeg alle bijzondere stylingdetails van de conceptcar 100EX ook daadwerkelijk in productie genomen.

Luxe jacht
Meest opvallend zijn de LED-koplampen die een totaal andere vorm hebben dan de Phantom, waarvan de Corniche is afgeleid. Eveneens opvallend is de grille van aluminium die doorloopt in de motorkap. De achterzijde is weinig verrassend. Verder zien we de in tegenovergestelde richting openende portieren, de zogenaamde suicide-doors. De afdekplaat voor het dak is voorzien van teakhout en uiteraard is het interieur voorzien van veel leer, chroom en hout. Dankzij deze materialen heeft de Corniche de uitstraling van een luxe jacht. In de haven van Monaco zou de Corniche zich dan ook prima thuis voelen.

Officieel in Detroit
In de eerste week van januari zal Rolls-Royce de auto officieel onthullen. Nadere details volgen.

Gerelateerde artikelen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

Autonieuws
> Artikel lezen

Spofec verbouwt Rolls-Royce Dawn

Tuning & styling
> Artikel lezen

Lijnenspel Rolls-Royce Cullinan beter in beeld

Spyshots
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Kan een Rolls-Royce lelijker dan dit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.