Autonieuws

Compacte SUV uit Zweden: Volvo XC60

Volvo presenteert in Detroit de XC60 conceptcar. De compacte SUV wordt gepositioneerd onder de XC90 en zal de concurrentie aan moeten gaan met de BMW X3 en de nog te presenteren Mercedes GLK en Audi Q5. In 2009 komt de XC60 op de markt.

De Europese autofabrikanten hebben vooralsnog voornamelijk ingezet op de grote SUV´s. BMW heeft de X5, Mercedes de ML/GL en Audi de Q7. Maar het segment van de compacte SUV´s wordt voornamelijk gedomineerd door Aziatische merken. Kia´s Sorento, Hyundai´s Santa Fe en ook de Chevrolet Captiva zijn belangrijke spelers. In het segment van de ´premium compacte SUV´ heeft BMW met de X3 het alleenrecht. Maar daar gaat de komende jaren verandering in komen. Audi zal de Q5 presenteren en bij Mercedes staat de GLK op het programma. Volvo blijft ook niet achter en komt in 2008 met de XC60.

Sportieve vormgeving
In Detroit presenteert Volvo de conceptcar XC60 die een duidelijk voorbode is van het uiteindelijke productiemodel. Volgens diverse bronnen zal deze conceptcar nagenoeg ongewijzigd in productie gaan. En dat is goed nieuws. Want Volvo heeft vooral wat ontwerp betreft een dynamische en sportieve SUV weten neer te zetten. De oplopende schouderlijn, het stoere front en de gewelfde vormen maken de XC60 tot een sportieveling in zijn klasse.

Futuristisch interieur
Het interieur van de XC60 is futuristisch. Het is dan ook goed denkbaar dat Volvo hier nog het nodige aan zal gaan veranderen. Bekend uit de S40/V50/C70 is de zwevende middenconsole. Binnenin is er plaats voor vier personen die elk hun eigen stoel hebben. De achterklep is in twee delen te openen.

2009 op de markt
Officieel zal Volvo de conceptcar onthullen op de NAIAS in Detroit. Nadat de auto in januari 2007 zijn werelddebuut heeft beleefd duurt het nog tot 2009 voordat de XC90 daadwerkelijk op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Polestar geeft gas: XC60 met 421 pk

Autonieuws
Polestar geeft gas: XC60 met 421 pk
> Artikel lezen

Volvo XC60: populaire SUV klaar voor de toekomst

Autonieuws
Volvo XC60: populaire SUV klaar voor de toekomst
> Artikel lezen

EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit

Autonieuws
EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.