Autonieuws

Supersportauto van KTM: X-Bow

De Oostenrijkse motorfietsfabrikant KTM komt eind 2007 met een lichtgewicht sportauto op de markt. De tweezits X-Bow debuteert op de Autosalon van Genève en moet gaan concurreren met auto´s als de Ariel Atom, maar ook met Donkervoort en Lotus.

KTM werkt volgens het principe ´snelheid door lichtgewicht´. De X-Bow weegt slechts 700 kg en in combinatie met de 220 pk sterke 2.0 TFSI-motor van Audi moeten superieure prestaties kunnen worden gerealiseerd. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar is optioneel ook leverbaar met een DSG-automaat. Dankzij de VW/Audi-techniek kan de X-Bow voor onderhoud terecht bij de VW/Audi-dealer.

Dak en portieren ontbreken
De X-Bow is een opvallende verschijning. Het moderne design en de scherpe lijnen stralen sportiviteit en snelheid uit. Portieren en een dak ontbreken. De koper krijgt echter wel een demonteerbaar dakje bijgeleverd.

Eind 2007 in productie
In maart 2007 zal de KTM X-Bow zijn werelddebuut beleven op de Autosalon van Genève. Als het concept positief wordt ontvangen bepaalt KTM later dat jaar hoeveel modellen er worden geproduceerd. In het najaar van 2007 zullen de eerste exemplaren aan klanten worden afgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Audi’s 5-cilinderturbo voor KTM X-Bow

Autonieuws
Audi’s 5-cilinderturbo voor KTM X-Bow
> Artikel lezen

KTM X-Bow GT door Wimmer is buitensporig

Tuning & styling
KTM X-Bow GT door Wimmer is buitensporig
> Artikel lezen

KTM X-Bow GT is onweerstaanbaar op deze foto's

Fotogalleries
KTM X-Bow GT
> Artikel lezen

Te gekke KTM X-Bow GT4 verder verbeterd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.