Autonieuws

Onthuld: compleet nieuwe Mitsubishi Lancer

Mitsubishi toont in Detroit de compleet nieuwe Lancer sport sedan. Mitsubishi heeft de eerste informatie en foto´s vrijgegeven van het model. De nieuwe Lancer komt eind 2007 op de markt. In alle opzichten is de Lancer gegroeid.

De nieuwe Mitsubishi Lancer heeft een veel aansprekender ontwerp dan zijn voorganger. Mitsubishi bestempelt het model niet voor niets als ´sport sedan´. Het front oogt sportief en de achterzijde is breed en hoog. De nieuwe Lancer toont duidelijk overeenkomsten met de eerder gepresenteerde conceptcar ´Concept-x´die Mitsubishi voor het eerst toonde op de Tokyo Motor Show in 2005.

Gegroeid
Ten opzichte van zijn voorganger zijn de afmetingen van de Lancer fors gegroeid. Met een lengte van 4.57 m (+ 35 mm), een breedte van 1.76 m (+ 65 mm) een hoogte van 1.49 m (- 60 mm) en een wielbasis van 2.64 m (+ 35 mm) is de Lancer flink gegroeid. Dat heeft uiteraard positieve gevolgen voor de interieurruimte. De Lancer staat op hetzelfde platform als de nieuwe Outlander.

152 pk viercilinder met CVT
In eerste instantie gaat de nieuwe Lancer geleverd worden met een 2.0 liter viercilinder met een vermogen van 152 pk. De motor is gekoppeld aan een CVT-automaat voorzien van 6 voorgeprogrammeerde standen. Sommige uitvoeringen zijn zelfs voorzien van schakelflippers achter het stuurwiel. Tevens zal Mitsubishi de 2.0 dieselmotor (140 pk) afkomstig van Volkswagen in de Lancer gaan leveren. Uiteraard komt er ook een Evolution-uitvoering.

Najaar 2007
Op de NAIAS in de Detroit zal Mitsubishi begin januari de nieuwe Lancer presenteren. Het model staat in het najaar van 2007 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Rigoreuze motorenruil voor Mitsubishi Lancer´s

Autonieuws
Rigoreuze motorenruil voor Mitsubishi Lancer´s
> Artikel lezen

Mitsubishi Lancer Sports Sedan: design-statement

Autotests
Mitsubishi Lancer Sports Sedan: design-statement
> Artikel lezen

Mitsubishi Prototype-S: voorproefje Lancer vijfdeu

Autonieuws
Mitsubishi Prototype-S: voorproefje Lancer vijfdeu
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.