Autonieuws

Laatste facelift Jaguar S-type

Voordat zijn opvolger eind 2007 wordt gepresenteerd, nam Jaguar de S-type nog één keer onder handen. Het model werd op diverse punten aangepakt, maar vooral de prijs-/waardeverhouding nam toe. De prijzen werden verlaagd, de uitrusting verbeterd. Bovendien is de V8 niet langer leverbaar.

Recentelijk kondigde Jaguar aan dat de Britten eind 2007 de opvolger van de S-type presenteren. Het model zal onder de naam XF door het leven gaan en moet begin 2008 al bij de dealers staan. Om die tijd nog even in te vullen heeft Jaguar de S-type op diverse punten aangepast. Uiterlijk zijn de wijzigingen samen te vatten in een subtiele facelift. Alle S-type modellen krijgen voortaan de voorbumper en grille van de R-versies. Daarmee legt Jaguar meer de nadruk op sportiviteit, iets dat met de XF nog veel duidelijker naar voren moet komen. Ook het gamma lichtmetalen wielen is verder uitgebreid.

Interieur
Het interieur is slechts in detail aangepast. Elke S-type wordt voortaan geleverd met lederen bekleding. Bovendien is de standaarduitrusting verbeterd. Ondanks de verbeterde uitrusting zijn de prijzen verlaagd. Exacte specificaties daarover ontbreken op dit moment, maar zullen spoedig bekend worden gemaakt.

V8 uit het gamma verdwenen
Tot slot werd ook het motorengamma aangepast. De V8 heeft de prijslijsten verlaten. De S-type is vanaf heden nog leverbaar met de 2.7 V6 diesel (206 pk), de 3.0 V6 benzinemotor (240 pk) en als S-type R met de 4.2 Supercharged V8 (400 pk). De V6 benzine en S-type R zijn standaard voorzien van een 6-traps automaat. Bij de diesel is een automaat optioneel.

Gerelateerde artikelen

Dieselmotor van Jaguar S-type getuned

Tuning & styling
Dieselmotor van Jaguar S-type getuned
> Artikel lezen

Compleet nieuwe Jaguar S-type in 2007

Spyshots
Compleet nieuwe Jaguar S-type in 2007
> Artikel lezen

Jaguar S-type met 2.7 V6 dieselmotor

Autonieuws
Jaguar S-type met 2.7 V6 dieselmotor
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.