Autonieuws

Sportieve R Line pakketten van Volkswagen

Volkswagen presenteert sportieve R line pakketten voor de Golf, Touran, Passat en Touareg. De sportpakketten bestaan uit accessoires voor het in- en exterieur. Met de komst van de R line pakketten voldoet Volkswagen aan de toenemende vraag naar sportieve accessoires.

Als er één automerk is dat bij menig tuner favoriet is, dan is het Volkswagen. Vooral de Golf is een geliefd tuningsobject. Grote namen als Abt Sportsline, Oettinger en JE Design mogen maar al te graag sportieve pakketten voor Volkswagens ontwikkelen. Voorheen kwam Volkswagen zelf slechts in beperkte mate tegemoet aan de vraag naar sportieve accessoires. Maar daar komt nu verandering in. Zoals we S Line kennen bij Audi, en AMG-accessoires bij Mercedes zo komt Volkswagen nu met R Line pakketten. De sportpakketten zijn ontwikkeld door Volkswagen Individual en maken van de Golf, Touran, Passat en Touareg een sportiever model.

Interieur
Volkswagen levert de R Line pakketten voor bijna elke model en bijna elke uitvoering van de Golf, Touran, Passat (Variant) en Touareg. In de basis komen alle pakketten overeen. Volkswagen verdeelt de pakketten in een drietal onderdelen ´standaard´, ´Plus´ en ´Exterior´. In de basis wordt het interieur van de modellen aangekleed met onder meer een sportstuurwiel, versnellingspook en handremhendel bekleed met leer, R-style pedalen en speciale sierlijsten op het dashboard. Het exterieur wordt aangekleed met 17 inch lichtmetalen wielen en een R-logo op de buitenzijde van de auto. Het Plus-pakket bestaat behalve deze opties ook uit sportstoelen met daarin het R-logo.

Exterieur
Het laatste onderdeel heeft enkel betrekking op het exterieur en wordt dan ook ´Exterior R Line´ genoemd. Hierin verschillen de Golf, Touran, Passat en Touareg enigszins van elkaar. Aan de voorzijde zien we bij alle modellen een aluminium grille in een matte kleur. Zelfs voor de Golf. En daarmee krijgt de ´standaard´ Golf de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de overige Volkswagen-modellen die de afgelopen tijd een nieuw front kregen. Verder monteert Volkswagen op de Golf R Line andere 17 inch lichtmetalen wielen, een achterspoiler, diffusor en worden de bumpers geheel in de kleur van de carrosserie gespoten. Bij de Touran worden 18 inch lichtmetalen wielen gemonteerd en rust Volkswagen de midi-MPV uit met een sportonderstel. De Passat onderscheidt zich door elektrisch verstelbare sportstoelen en standaard 18 inch wielen voor de V6-versies. Geheel passend bij het karakter van de Touareg worden 20 inch lichtmetalen wielen gemonteerd en zijn de sportstoelen met leer bekleed.

Voorjaar 2007 leverbaar
Begin 2007 zullen de R Line modellen leverbaar zijn in Duitsland. Niet veel later volgt de rest van Europa.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Groep verandert per direct van CEO

Autonieuws
Volkswagen Groep verandert per direct van CEO
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.