Autonieuws

Gevormd door de wind: Mazda Nagare concept

In Los Angeles presenteerde Mazda de conceptcar Nagare. De Nagare is de eerste conceptcar uit een serie die Mazda de komende tijd zal presenteren. Behalve de Nagare zal Mazda ook in Detroit, Genève en Tokyo een conceptcar presenteren.

In 2005 en 2006 presenteerde Mazda de conceptcars Sassou, Senku en Kabura. Drie compleet verschillende conceptcars, maar elk met een duidelijke overeenkomst. De conceptcars laten namelijk stuk voor stuk zien in welke richting het design van Mazda de komende jaren op zal gaan. Maar bij Mazda zit men niet stil. Om alvast te laten zien waar de autofabrikant in 2020 wil staan presenteerden de Japanners de Nagare.

Windstromen
De opvallende conceptcar Nagare is volgens zijn ontwerpers vormgegeven naar aanleiding van windstromingen. Er is gekeken naar hoe de wind het zand in de woestijn vormt, wat de wind doet met het water in de zee en wat er gebeurt met lava dat uit een vulkaan van de berg stroomt. Al deze vormen en ideeën zijn verwerkt in de futuristische Nagare.

1+3 zits
Het interieur is ingedeeld volgens een sportieve filosofie. Het 1+3 zits interieur biedt plaats aan vier personen waarbij de bestuurder centraal voorin zit. Daarachter is plaats voor drie passagiers. De grote deuren bieden een ruime toegang tot het interieur. Geheel in lijn met de moderne vormgeving is ook een moderne krachtbron gemonteerd. De Nagare wordt namelijk aangedreven door een rotatiewaterstofmotor.

Meer conceptcars in 2007
Zoals gezegd laat Mazda het niet alleen bij deze Nagare. Er volgen in 2007 nog een aantal conceptcars. Daarvan zal een aantal conceptcars een duidelijk hint zijn naar op stapel staande productiemodellen. Op de beurzen in Detroit, Genève en Tokyo zal Mazda de andere conceptcar onthullen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe stadsauto van Mazda: de Kiyora

Autonieuws
Nieuwe stadsauto van Mazda: de Kiyora
> Artikel lezen

Heerlijke fotogallery Mazda Shinari

Fotogalleries
Heerlijke fotogallery Mazda Shinari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.