Autonieuws

Fiat Panda Cross neemt deel aan Dakar

Fiat gaat deelnemen aan Le Dakar 2007 met de Panda Cross. De kleine vierwielaangedreven Panda zal in januari 2007 bijna 9.000 km afleggen over verharde wegen, maar vooral ook door slecht begaanbaar terrein.

Het team van Fiat zal bestaan uit twee Panda´s die deel gaan nemen in de T2 categorie. Deze klasse heeft als belangrijke kenmerk dat de voertuigen zeer dicht bij de productiemodellen staan. Maar uiteraard zijn er de nodige aanpassingen doorgevoerd. Zo is de Panda compleet gestript om plaats te maken voor noodzakelijke bagage. Zo zal de auto worden afgeladen met onder andere aluminium platen om de Panda uit het zand te kunnen krijgen als deze vast komt te zitten. Verder zijn er drie reservewielen, scheppen en andere noodzakelijke accessoires ingeladen. Maar ook aanpassingen aan de techniek zijn doorgevoerd.

Avontuur!
De Panda Cross wordt aangedreven door een 1.3 JTDm dieselmotor met een vermogen van 105 pk. Daarmee zal de Panda zijn reis door Portugal, Spanje, Marokko, Mauritanië, Mali en Senegal moeten doorstaan. Le Dakar 2007 start op 6 januari in Lisabon en de finish zal plaatsvinden in de hoofdstad van Senegal op 21 januari. De beide Panda´s worden bijgestaan door een Fiat Sedici en drie Iveco trucks afgeladen met onderdelen en techniek. Wij wensen Fiat veel succes met dit avontuur!

Gerelateerde artikelen

Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross

Autonieuws
Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross
> Artikel lezen

Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding

Autonieuws
Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding
> Artikel lezen

Dappere Fiat Panda van Novitec

Tuning & styling
Dappere Fiat Panda van Novitec
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.