Autonieuws

Superscherpe prijsstelling Kia Cee´d

Kia heeft de prijzen van de vijfdeurs Cee´d bekend gemaakt. Het model staat vanaf januari 2007 bij de dealers en de prijs van het instapmodel bedraagt € 16.695,-. De verwachtingen van Kia Nederland zijn hooggespannen. En terecht want de prijsstelling is bijzonder scherp!

Kia onthulde de Cee´d tijdens de Autosalon van Parijs. Behalve het vijfdeursmodel presenteerde Kia daar ook de stationwagonvariant en een conceptcar die de basis is voor een driedeurs hatchback. De Cee´d is de eerste Kia die in Europa is ontworpen, ontwikkeld en ook in Europa wordt gebouwd. De auto wordt gepositioneerd in het C-segment en moet daarmee de concurrentie aangaan met de Volkswagen Golf, Opel Astra en Ford Focus.

Vijf motoren
De Kia Cee´d komt beschikbaar in 15 versies met de keus uit vijf motoren, vier uitrustingsniveau’s (X-pect, X-tra, X-ecutive en X-clusive), vier interieurconcepten, vijf dashboardconsole bekledingsstijlen, zeven verschillende soorten bekleding en twaalf buitenkleuren. Tot de serie van vijf beschikbare motoren behoren 1.4, 1.6 en 2.0 liter CVVT benzinemotoren, evenals 1.6 en 2.0 liter VGT dieselmotoren.

Zeer concurrerende prijsstelling
De prijzen van de Cee´d beginnen bij € 16.695,- voor de 1.4 X-pect. De goedkoopste diesel kost € 21.995,- (1.6 CRDi X-tra). Vergelijken we het instapmodel met de prijs van een vergelijkbare Golf, Astra en Focus dan kunnen we al snel concluderen dat Kia de Cee´d zeer scherp geprijsd in de markt zet. De instapmodellen van de Golf, Astra en Focus kosten respectievelijk € 19.875,-, € 19.345,- en € 18.800,-. Vooral in deze prijsklasse is dat een fors verschil. Neem daar het feit bij dat Kia de Cee´d standaard met 7 jaar fabrieksgarantie levert en we kunnen stellen dat de Koreanen een ijzersterk aanbod hebben.

Gerelateerde artikelen

Verliest de nieuwe Kia Cee'd zijn glans?

Spyshots
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.