Autonieuws

Het productiestadium nabij: Volkswagen Tiguan

Volkswagen presenteert de Tiguan Concept, een duidelijke voorbode van Volkswagen´s compacte SUV. De Tiguan Concept toont ons hoe de Tiguan eruit zal komen te zien en benaderd het productiemodel zeer dicht. De conceptcar wordt aangedreven door een schone TDI-motor.

Begin 2006 presenteerde Volkswagen de Concept A. De conceptcar stond als wereldprimeur op de Autosalon van Genève en was de eerste aanzet van Volkswagen om ons de ideeen van een compacte SUV onder de Touareg te tonen. Halverwege dit jaar kreeg het verhaal een vervolg met het bekendmaken van de naam voor Volkswagen´s compacte SUV; Tiguan. Inmiddels zijn we weer een stap dichter bij het productiestadium. Op de Autoshow in Los Angeles presenteerde Volkswagen de Tiguan Concept. De conceptcar is een zeer duidelijke voorbode van de Tiguan zoals die eind 2007 bij de dealers staat.

Krachtig en gespierd
Volgens Volkswagen was er één ding in het bijzonder zeer belangrijk bij de ontwikkeling van de Tiguan. Het model moest een krachtig, gespierd en stoer uiterlijk krijgen. Daarbij horen volgens Volkswagen een hoge en lange motorkap en een gespierde schouderpartij. Kenmerkend voor Volkswagen-modellen die de afgelopen jaren gepresenteerd zijn is de imposante chromen grille. Uiteraard draagt ook de Tiguan dit stylingkenmerk. Dankzij de opvallend vormgegeven koplampen kijkt de Tiguan met een stoere blik de wereld in. In samenwerking met Continental heeft Volkswagen bijzondere banden ontworpen die samen met de 19 inch lichtmetalen wielen de wielkasten mooi vullen.

SUV-interieur
Het interieur van de compacte SUV borduurt duidelijk voort op dat van bestaande Volkswagen-modellen. We herkennen elementen uit diverse modellen, maar Volkswagen heeft er ook een eigen look aan gegeven. Speciaal voor de conceptcar werd het dashboard met zwart leer bekleed en is het leer gestikt met oranje garen. Dat dit het productiestadium niet zal halen lijkt ons duidelijk. Zoals we van een SUV inmiddels gewend zijn is het interieur ruim en kent het kenmerken van een MPV en een stationwagon. Zo is de achterbank niet alleen verschuifbaar, maar ook neerklapbaar. Zijn lengte van 4,40 m, breedte van 1,85 m en hoogte van 1,69 m komt overeen met auto´s als de BMW X3 en Kia Sorento.

Bluetec-TDI
De TDI-motor die in het vooronder van de Tiguan ligt is een primeur. De motor maakt gebruik van Bluetec-techniek en is ontwikkeld in samenwerking met Audi en Mercedes. Deze dieselmotor van de volgende generatie is bijzonder schoon. Dankzij een NOx-converter (het zogenaamde fijnstof) is de uitstoot van deze schadelijke gassen met 90% teruggedrongen.

Eind 2007 bij de dealers
Volkswagen maakt in het eerste kwartaal van 2007 meer bekend over de Tiguan. Het model staat eind 2007 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace begint bij ruim 37 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen kondigt 7-zits Tiguan Allspace aan

Autonieuws
Volkswagen kondigt 7-zits Tiguan Allspace aan
> Artikel lezen

Volkswagen geeft Tiguan motorische vleugels

Autonieuws
Volkswagen geeft Tiguan vleugels
> Artikel lezen

Europese Volkswagen Tiguan Allspace in beeld

Autonieuws
Europese Volkswagen Tiguan Allspace in beeld
> Artikel lezen

Tiguan Allspace al gepresenteerd in China

Autonieuws
> Artikel lezen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace gepresenteerd

Autonieuws
7-zits Volkswagen Tiguan Allspace gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.